"MOJ OTAC I VANJA ĐORČEVSKA SE NISU POZNAVALI" Oglasila se ćerka ubijenog frizera iz Velesa: "Moj otac nije bio BOGAT ČOVEK"
Foto: Printscreen/Facebook, MUP Severne Makedonije

"MOJ OTAC I VANJA ĐORČEVSKA SE NISU POZNAVALI" Oglasila se ćerka ubijenog frizera iz Velesa: "Moj otac nije bio BOGAT ČOVEK"

Severna Makedonija -

Vanja Đorčevska (14) devojčica za koju se Makedonija molila cele nedelje, pronađena je mrtva danas u okolini Skoplja.

Kako je saopštio MUP ubijena je istog dana kada je nestala, 27. novembra, oko 10.00 časova, odnosno oko dva i po sata nakon što je nestala.

Iste ubice su ubile i veleškog frizera Pančea Žežovskog (74), čije je telo pronađeno danas u Velesu.

Informaciju su potvrdili iz MUP-a, pojašnjavajući da je motiv za dva ubistva, koje su počinile iste ubice bio lični interes.

Vanja i Panče se nikada u životu nisu sreli, nisu se poznavali.

To je kazala njegova ćerka koja je u telefonskom razgovoru istakla da ni ona ni bilo ko u njenoj porodici nije poznavao Vanju niti bilo koga u njenoj porodici.

- Ni moj otac ni iko od nas nisu lično poznavali devojku. Ja sam u policijskoj stanici, još ništa ne znam, osim da je moj otac pronađen mrtav, zakopan. Prvi put od vas novinara, čujem da je motiv ubistva koristoljublje. Nisam čitala saopštenje MUP-a, ali mogu reći da moj otac nikada nije bio bogat čovek, pa ne znam šta znači pojam koristoljublje. U stanici sam, ne mogu više ništa da kažem, jer ni ja nemam detalje - rekla je ćerka.

Pokušaj da se uzme novac od Vanjinih roditelja

Podsećamo, Panče se vodi kao nestao od 22. novembra, ali je njegov nestanak policiji prijavljen 24. novembra, u petak. Njegov automobil pronađen je potpuno izgoreo pre nekoliko dana u Skoplju.

Telo Vanje, koju su ubili isti ljudi kao i Pančea, pronađeno je u okolini Skoplja. Povodom motiva – koristoljublja, koji je naveden u saopštenju MUP-a, a koji je izazvao burne reakcije javnosti koja traži objašnjenje, o kakvom se koristoljublju može raditi kada je reč o detetu i penzioneru, prve nezvanične informacije su da je u pitanju pokušaj da se uzme novac od Vanjinih roditelja, u njenom slučaju, a u slučaju Pančea, novac od bliskih osoba.

Kako je saopštio MUP, u vezi sa dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, od kojih su tri zadržane, jedna je van zemlje, a jedna osoba trenutno se nalazi u policijskoj stanici.

Nakon objavljivanja vesti koja je potresla celu zemlju, na društvenim mrežama je već pokrenuta peticija kojom se traži smrtna kazna za ubice koje su podigle ruku na dete. Kako se ne bi širile spekulacije o slučaju, aktuelni su apeli nadležnim službama da odmah izađu sa temeljnim detaljima o tragediji koja je izazvala revolt, uznemirenost i strah među ljudima.

(Kurir.rs/Fokus/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track