OGLASIO SE MINISTAR POLICIJE! Vanjin otac osumnjičen da je organizovao otmicu rođene ćerke? Dojavio otmičarima da je sama kod kuće
Foto: EPA Stephanie Lecocq, MUP Severne Makedonije

Oglasio se ministar

OGLASIO SE MINISTAR POLICIJE! Vanjin otac osumnjičen da je organizovao otmicu rođene ćerke? Dojavio otmičarima da je sama kod kuće

Severna Makedonija -

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski rekao je na konferenciji da je pet osoba osumnjičeno za ubistvo 14-godišnje devojčice u Skoplju i 74-godišnjeg muškarca u okolini Velesa.

Trojici osumnjičenih je određen pritvor, a traga se za jednom osobom koja se nalazi izvan zemlje. Ističe da je motiv ubistva devojčice koristoljublje i da je otac povezan s otmicom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije, u koordinaciji sa javnim tužilaštvom, tokom protekle noći rasvetlilo je slučaj dvostrukog ubistva, rekao je ministar Oliver Spasovski.

"Preduzete mere nisu nas dovele do izvršioca ovog gnusnog dela. Pet osoba je osumnjičeno, trojici je određen pritvor, jedno je van zemlje, a otac devojčice je priveden i saslušan“, rekao je Spasovski.

Ističe da je motiv ubistva koristoljublje.

"Pri čemu je jedno od lica u dogovoru, prema prvim saznanjima, sa članom porodice organizovalo izvršenje krivičnog dela u cilju iznude novca od majke", poručio je Spasovski.

Istakao je da ubijeni muškarac iz Velesa nema nikakve veze sa ubijenom devojčicom.

"Zbog povezanosti sa jednim od osumnjičenih mu je oduzeto vozilo, pa je devojčica tim vozilom oteta nakon što je otac prethodno podelio informacije da je sama kod kuće", rekao je Spasovski.

"Glavni organizator i izvršilac koji je 27. novembra oko 11 časova ubio maloletnicu pištoljem bio je uplašen dokazima do kojih je Ministarstvo unutrašnjih poslova moglo da da dođe. Učiniću sve da ovo čudovište privedemo pravdi čim kroči na naše tlo", istakao je Spasovski.

(Kurir.rs/A.N/RTS/Telma)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track