MINISTAR POLICIJE IZNEO NAJNOVIJE DETALJE Osumnjičeni za ubistvo Vanje pobegao za Beograd! Biće raspisana MEĐUNARODNA POTERNICA
Foto: Printscreen/Društvene mreže, MUP Severne Makedonije

BIĆE RASPISANA MEĐUNARODNA POTERNICA

MINISTAR POLICIJE IZNEO NAJNOVIJE DETALJE Osumnjičeni za ubistvo Vanje pobegao za Beograd! Biće raspisana MEĐUNARODNA POTERNICA

Severna Makedonija -

Za Lj. P., koji se sumnjiči za ubistvo male Vanje iz Skoplja, biće raspisana međunarodna poternica, saopštio je Gavril Bubevski, tužilac na konferenciji za novinare koja je u toku.

Kako je navedeno, za nekoliko osoba je određen pritvor do 48 sati.

"Pritvor od 48 sati određen je radi obrade dokaza i obdukcije tela, nakon čega će MUP izaći sa odgovarajućim izveštajem i javno tužilaštvo otvoriti postupak, nakon što o čemu ćemo moći da ispričamo više detalja. Sada se vodi preliminarna istraga. Za licem koje se ne nalazi u zemlji u kojoj je podatak sporan biće raspisana i međunarodna poternica" naveo je Bubevski.

Podsetimo, prethodno je ministar policije Severne Makedonije Oliver Spasovski rekao da se otac ubijene Vanje Đorčevske (14) sumnjiči da je organizovao njenu otmicu.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova je u koordinaciji i pod rukovodstvom javnog tužilaštva tokom protekle noći rasvetlilo slučaj, dokazi su obezbeđeni. Nismo došli do ishoda koji smo svi želeli, već su dva lica ubijena, maloletnica i lice iz Velesa, koji su sahranjeni jedno u okolini Skoplja, drugo u okolini Velesa" rekao je ministar Oliver Spasovski na konferenciji za novinare.

Lj.P. osumnjičen kao glavni organizator

Lj.P. je glavni organizator dve otmice, a prema prvim informacijama MUP-a, on je bio i ubica Vanje Đorđevske. To je istakao ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, koji je begunca okvalifikovao kao monstruma.

Prema njegovim rečima, Lj. P. je iz Makedonije otišao u Beograd, pa u Bugarsku i još uvek se utvrđuju svi aspekti. Napustio je zemlju 30. novembra.

"Glavni organizator i izvršilac koji je, prema do sada utvrđenim dokazima, 27.11., negde oko 10 časova, ubio maloletnicu iz pištolja, uplašen zbog dokaza koje bi policija mogla da nađe, napustio je zemlju. Idemo za njegovim tragom" rekao je Spasovski.

On je rekao da je iz države otišao automobilom.

"Zajedno sa advokatom je otišao u Beograd, a potom narednog dana u Bugarsku" naveo je Spasovski.

Glavni skopski tužilac Gavril Bubevski nagovestio je da će nakon otvaranja istrage biti raspisana međunarodna poternica.

(Kurir.rs/A.N.)

Bonus video:

03:48

SVIREPO UBISTVO DEVOJČICE U MAKEDONIJI POTRESLO REGION! Reporter Kurira traži vezu između dva ubistva: OVO DODATNO ZABRINJAVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track