ON JE PETI OSUMNJIČENI ZA UBISTVO VANJE: Karatista Bore vodio školu sporta za decu, tu je i UHAPŠEN i krišom doveden u sud (VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook

OBUČAVAO MALIŠANE BORILAČKIM VEŠTINAMA

ON JE PETI OSUMNJIČENI ZA UBISTVO VANJE: Karatista Bore vodio školu sporta za decu, tu je i UHAPŠEN i krišom doveden u sud (VIDEO)

Severna Makedonija -

Peti osumnjičeni za kidnapovanje i ubistvo devojčice Vanje Đorčevske (14), koji se nalazi u pritvoru je identifikovan kao Bore V., sportista iz Velesa, koji je, prema navodima tamošnjih medija, uhapšen u svojoj školi sporta za borilačke veštine.

On je jedan od trojice privedenih osumnjičenih, među kojima su Velibor M. i Vlatko K. Sva trojica su, osim za otmicu, osumnjičena i za dvostruko ubistvo — 14-godišnje Vanje Đorčevske i frizera iz Velesa, 74-godišnjeg Pančea Žeževskog.

On je na svojim profilima na društvenim mrežama kačio fotografije sa decom koju je obučavao borilačkoj veštini. Komentari ispod fotografija svedoče da je osumnjičeni Bore bio majstor u sportu, kao i da su ga polaznici i njihovi roditelji obožavali.

Osumnjičenima je određen pritvor od 48 sati, dok je za glavnim osumnjičenim Ljupčom Palevskim-Palčom izdata međunarodna poternica zbog navoda da je pobegao u Tursku ili Bugarsku.

Bore Videvski
Bore Videvskifoto: Printscreen/Facebook

Uloga Bore V. u zločinu koji je šokirao region za sada nije poznata, ali se po objavama na društvenim mrežama može videti da je bio aktivan čovek koji se bavio sportom i disciplinom. Takođe je delio motivacione poruke i fotografije.

- Pritvor od 48 sati određen je radi obrade dokaza i obdukcije tela, nakon čega će MUP izaći sa odgovarajućim izveštajem i javno tužilaštvo otvoriti postupak, nakon što o čemu ćemo moći da ispričamo više detalja. Sada se vodi preliminarna istraga. Za licem koje se ne nalazi u zemlji u kojoj je podatak sporan biće raspisana i međunarodna poternica - naveo je makedonski tužilac Gavril Bubevski.

Podsetimo, prethodno je ministar policije Severne Makedonije Oliver Spasovski rekao da se otac ubijene Vanje Gorčevske (14), Aleksandar, sumnjiči da je organizovao njenu otmicu. Njemu je takođe određen pritvor od 48 časova, a prilikom dovođenja na sud, pokazao je sramni gest.

Kako se vidi na snimku iznad, Bore V. je krišom doveden u sud.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

03:48

SVIREPO UBISTVO DEVOJČICE U MAKEDONIJI POTRESLO REGION! Reporter Kurira traži vezu između dva ubistva: OVO DODATNO ZABRINJAVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja