OBDUKCIJA VANJE ĐORČEVSKI JE ZAVRŠENA Ovo će biti deo ključnih dokaza u istrazi gnusnog događaja! TELO PREDATO PORODICI
Foto: screenshot Youtube/telmatv

OBDUKCIJA VANJE ĐORČEVSKI JE ZAVRŠENA Ovo će biti deo ključnih dokaza u istrazi gnusnog događaja! TELO PREDATO PORODICI

Severna Makedonija -

Obdukcija tela 14-godišnje Vanje Đorđevske u Institutu za sudsku medicinu i kriminologiju u Skoplju završena je juče i telo je predato porodici, potvrđuju izvori iz istrage.

Analize nakon obdukcije, koje treba da utvrde uzroke smrti, kao i vreme kada je devojčica umrla su u toku i nakon što budu u potpunosti završene biće sačinjen obdukcioni nalaz, koji sa svim kompletnim podacima i analizam aće biti predat Osnovnom javnom tužilaštvu Skoplje.

Ovaj izveštaj će biti deo ključnih dokaza u istrazi ovog gnusnog događaja.

Četrnaestogodišnja devojčica koja je nestala 27. novembra pronađena je mrtva nekoliko dana kasnije.

U okolini Velesa pronađeno je i telo Pančeta Žežovskog (74) iz Velesa, čiji je nestanak prijavljen 24. novembra 2023. godine. Zvanična informacija je da su iste osobe ubile i Vanju i Žežovskog.

Osumnjičeni Velibor Manevski, Vlatko Kešišov i Bore Videvski prekjuče su završili u pritvoru od 48 sati, a pritvor ističe sutra. Da li će biti zatražena dodatna mera, moraće da saopšti Skopski PSO.

Vanjinom ocu, osumnjičenom da je učestvovao u gnusnom činu otmice ćerke, koja je potom ubijena, juče je određen pritvor od dva dana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je juče međunarodnu poternicu za Ljupčom Palevskim Palcom, prvoosumnjičenim za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Pančeta Žežovskog iz Velesa.

Iz Skopskog javnog tužilaštva saopšteno je da je za osumnjičenog Palevskog, koji je u bekstvu, izdat nalog po hitnom postupku za sprovođenje istrage o krivičnim delima otmice i ubistva. Njemu je danas Osnovni krivični sud odredio pritvor u odsustvu, koji će početi da se primenjuje nakon njegovog otkrivanja.

Nakon uvodnih izlaganja ministra Olivera Spasovskog i tužioca Gavrila Bubevskog, ministar je juče na konferenciji za medije rekao da su devojčici, nakon što su joj zgrabili ispred stana, vezali ruke i noge, a potom je stavili u gepek vozila marke Citroen odvezli je na lokaciju gde su je ubili i zakopali.

Na pitanje zašto je traženje otkupnine završeno ubistvom, tužilac Gavril Bubevski je rekao da su se osumnjičeni uspaničili da ih prate i da su zato odlučili da kasnije zatraže novac i ubiju devojčicu.

Na pitanje da li imaju saznanja preko kog graničnog prelaza je pobegao jedan od osumnjičenih, ministar Spasovski je rekao da MUP ima takve informacije, da je on pobegao zajedno sa svojim advokatom. Pobegli su u Beograd, a potom u Bugarsku.

(Kurir.rs/mkd.mk)

Bonus video:

09:18

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA SEVERNE MAKEDONIJE PRED TEŠKIM OPTUŽBAMA Talevska UŽIVO IZ SKOPLJA: Da li su ZATAŠKALI ubistvo?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track