NOVA FRAPANTNA SAZNANJA Profesorka forenzike tvrdi: Otac sve vreme znao da je Vanja mrtva! Frizer NIJE ubijen zbog duga od 500 €
Foto: Printscreen/Facebook, printscreen MUP Severne Makedonije

Pretpostavka

NOVA FRAPANTNA SAZNANJA Profesorka forenzike tvrdi: Otac sve vreme znao da je Vanja mrtva! Frizer NIJE ubijen zbog duga od 500 €

Severna Makedonija -

Šire se teorije o tome kako je ubijena Vanja Đorčevska i zašto, a prema jednoj teoriji ona se ugušila za vreme otmice.

"Pravi znak Vanjinog ubistva je brutalnost – pucanje u ugušeno dete koje je u dogovoru sa "ocem” trebalo da bude talac za iznudu", piše na društvenim mrežama Frosina Taševska Remenski, profesorka Fakulteta bezbednosti.

Glavno pitanje koje je postalo problematično nakon konferencije za novinare policije i tužilaštva bilo je: kakve veze ima ubistvo sa iznudom iz koristoljublja, zašto bi Vanja Đorčevska bila ubijena da nije bilo traženja novca?

Profesorka forenzike Remenski je iznela svoje mišljenje o slučaju.

"Otmica maloletnika/deteta radi iznude je skoro isto što i uzimanje/držanje talaca radi iznude u korist terorističkog elementa. Ako je tačna informacija da se Vanja ugušila u automobilu kojim su je otmičari dovezli/odvezli na lokaciju, onda je pucanje u ugušeno dete delo svireposti poznatog u zakonu kao najteži oblik ubistva za koje je propisana kazna doživotnog zatvora. Ako je dete Vanja bilo ugušeno, u planu čudovišta postala je beskorisni talac sa kojim nisu mogli ništa da iznude... U monstruoznom planu ubice i saučesnika, korak koji su preduzeli sahranjivanjem tela deteta bila je njihova nada da je niko nikada neće pronaći i da neće biti otkriveni.

Otac već znao da je mrtva

Kako je rekla, otac je znao sve vreme da je ona mrtva.

"Najmonstruozniji deo ovog plana po svim zločinačkim zlatnim pitanjima je takozvani otac, ali ne samo zbog dogovora da se sopstveno dete da za taoca i obavesti o najpogodnijem trenutku za njegovu otmicu u planu iznude koji je napravio sa izvršiteljima, već zato što je prvi znao da mu je ćerka mrtva", navela je ona.On je prvi znao da iznuda neće biti moguća, jer je talac, dete bilo mrtvo, pa stoga nije bilo traženja novca i iznude. Znao je od ponedeljka - celih 7 dana. Posle ovoga zapitajte se i odgovorite na pitanje ko se krio i za koji 'samit' se krio? Čija je monstruoznost među tim čudovištima veća, to zdrav razum teško može da razume, ali u kriminalistici postoji gradacija i rekonstrukcija koja daje sve odgovore. U svim krivičnim istragama mora postojati više verzija/hipoteza o događaju, uključujući i ovu.

Šta je frizer znao?

"Da bi se moglo povezati ubistvo u Velesu od strane iste grupe, jedna od mogućih verzija bi bila: 'Da li je frizer saznao/znao plan da otme dete radi iznude, pa su u njemu videli opasnost, pa je postao žrtva?' Teško je poverovati da je cilj bio auto, a motiv – dug od 500 evra. Kada su veliki broj pristalica Palevskog i on sam javno kukali da su se službe bezbednosti prema njima ponašale, radile, da nisu planirale nikakva ubistva, razotkrivanja, naoružanja itd, već da su pod zvezdom Vergine neviđene patriote, onda su svi verovali u nekakvu 'svetu misiju' ovih monstruma ljudi, čak i novac doniran iz dijaspore za njihovu 'misiju'. Očigledno je trebalo da postoji kliničko posmatranje ovih pacijenata za koje slovo „P” nije patriotizam, već novac i patologija. Jedno od ključnih pitanja je da li se stanje u našoj zemlji adekvatno i kontinuirano prati na liniji radikalnog, profitno orijentisanog desničarskog ekstremizma, koji je preteča terorizma? Ovo je pitanje za sve institucije", navela je ona.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

03:48

SVIREPO UBISTVO DEVOJČICE U MAKEDONIJI POTRESLO REGION! Reporter Kurira traži vezu između dva ubistva: OVO DODATNO ZABRINJAVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track