DA LI JE OTAC MALE VANJE SAUČESNIK U ZLOČINU?! Kriminolog: Svakako treba ispitati vezu roditelja sa kriminalnim klanovima (video)
Foto: Printscreen/Facebook

kurir tv

DA LI JE OTAC MALE VANJE SAUČESNIK U ZLOČINU?! Kriminolog: Svakako treba ispitati vezu roditelja sa kriminalnim klanovima (video)

Severna Makedonija -

14-godišnja Vanja Đorđevska nestala je 27. novembra, a njeno beživotno telo pronađeno je 3. decembra u okolini Skoplja. Ona je oteta na putu do škole, a potom mučki ubijena.

centralni
foto: Kurir televizija

- Ovo je jedno od svirepijih ubistava u poslednje vreme. Ovde je interesantno da nema seksualnog zlostavljanja i maltretiranja, što isključuje motiv nekog predatorstva ili pedofilije. Ovde se može više govoriti o nekom potencijalnom ubici koji je hteo da ucenjuje njene roditelje. Ovde treba svakako ispitati život njenog oca i majke da li su oni bili umešani ili bili u vezi sa nekim licima iz nekih kriminalnih struktura i eventualno utvrditi da ovo nije neki obračun koji je bio usmeren prema njima - rekao je Ratomir Antonović, kriminolog.

Kako stručnjaci navode nezahvalno je prognozirati ishod ovog krivičnog postupka, jer se je u predistražnoj fazi. Ipak, ističu da je stravičan zločin u Skoplju pokazao su bile opravdane izmene Krivičnog zakona u Srbiji, kojima je umesto kazne zatvora od 30 do 40 godina uvedena doživotna robija za najteža krivična dela.

centralni
foto: Kurir televizija

- Na bazi našeg krivičnog zakona, ovde bi se moglo hipotetčki kažem govoriti o nekoj vrsti teškog ubistva, obzirom da se radi o ubistvu iz koristoljublja U tom slučaju kod nas je maksimalna kazna. Kad kažem kod nas mislim na naš krivično-pravni sistem maksimalna kazna bi bila kazna doživotnog zatvora. Podsetiću da ne tako davno se vodila rasprava da je uvedena u naš sistem doživotna kazna, ne kao vrsta noviteta, nego da je vraćena u naš pravni sistem - kaže Ivan Simić, advokat. Pet osoba je osumnjičeno da je umešano u ubistvo i otmicu, a glavni osumnjičeni je u bekstvu. Takođe, saslušan je i otac nesrećne devojčice, jer se sumnja da je otmičarima odao informacije o mestu i vremenu kretanja ćerke u školu, kako bi iznudio novac od njene majke.

02:46

DA LI JE OTAC MALE VANJE SAUČESNIK U ZLOČINU?! Kriminlog: Svakako treba ispitati mogućnost veze roditelja sa kriminalnim klanovima

- Što se tiče samo pomagača, odnosno saučesnika zavisi u kojoj meri će biti utvrđena njegova krivica, da li će uopšte biti utvrđena. Sud će tako ceniti koja je njegova uloga, da li on postupao kao neka vrsta saučesnika. Ponavljam, postoje različite vrste saučesnika. Tako da ne možemo prognozirati, ali će biti saučesnika u ovom krivičnom delu - rekao je Simić.

Kurir.rs/M.V.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

09:18

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA SEVERNE MAKEDONIJE PRED TEŠKIM OPTUŽBAMA Talevska UŽIVO IZ SKOPLJA: Da li su ZATAŠKALI ubistvo?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track