ADVOKAT UBICE SLEDEĆI OSUMNJIČENI? Branilac Ljupča Palevskog ostaje u policiji do sutra
Ljupčo Palevski, Foto: Makedonska Policija

ADVOKAT UBICE SLEDEĆI OSUMNJIČENI? Branilac Ljupča Palevskog ostaje u policiji do sutra

Severna Makedonija -

Naredna 24 sata advokat Vasko Stojkov, koji je Ljupča Palevskog-Palčo automobilom izveo iz Makedonije, ostaće u policijskoj stanici.

Pozvan je na saslušanje i dao izjavu.

Sutra će, međutim, biti odlučeno da li će dobiti status osumnjičenog jer je izveo Palča iz zemlje, posle ubistava Vanje Đorđevske i Pančea Žežovskog.

On je, kao i druga osoba iz Strumice, učestvovao u transportu Palča. Njegov prvi iskaz, kao i drugi dokazi, analizirani su.

Za sada se zna da je Stojkov kontaktirao Palča nakon što ga je ostavio u Beogradu i vratio se u Skoplje.

Na Tužilaštvu je da odluči da li će za Stojkova tražiti meru za obezbeđenje prisustva – što podrazumeva pritvor, kućni pritvor, oduzimanje pasoša ili povremeno pojavljivanje pred sudom. Ove mere se određuju kako bi se sprečilo lice osumnjičeno u predmetu da pobegne ili utiče na svedoke.

Strumičanin, koji je posle Stojkova preuzeo Palča i odveo ga u Bugarsku, pa Tursku – završio je iza rešetaka. On se nalazi u efektivnom pritvoru od 48 sati, koji izdržava u zatvoru „Skoplje“ u Šutki.

Ranije je objasnio zašto je odlučio da odvede Palča u inostranstvo i pokušao da opravda svoje korake. Prema njegovoj izjavi za medije, rekao mu je da ga vodi u komšiluk na zdravstvene preglede.

Ostavio ga je, te se vratio u Skoplje. Kada je saznao da je osumnjičen, prema njegovim tvrdnjama, napisao mu je poruku da se vrati u Makedoniju i da izjavu istražnim organima.

Kurir.rs/Skoplje1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track