TELEFON OCA UBIJENE VANJE KRIJE KLJUČNI DOKAZ Evo šta su otkrili snimci nadzornih kamera: Čeka se još jedan KLJUČNI ODGOVOR
Foto: screenshot Youtube/telmatv

TELEFON OCA UBIJENE VANJE KRIJE KLJUČNI DOKAZ Evo šta su otkrili snimci nadzornih kamera: Čeka se još jedan KLJUČNI ODGOVOR

Severna Makedonija -

Telefonski i kompjuterski uređaji, otisci prstiju - samo su neke od stvari koje već dvadesetak dana analiziraju istražni organi, u okviru istrage o ubistvima Vanje Đorčevske i Panče Žežovskog. Utvrđene su putanje kretanja svih osumnjičenih, kako za pomoć tako i za otmicu i ubistvo dve žrtve.

"Skoplje1" saznaje da su snimci sa nadzornih kamera potvrdili deo izjava trojice osumnjičenih koji su priznali krivicu - Velibora Maneva, Bore Videvskog i Vlatka Kešiševa. Bazne stanice koje traže telefonske signale trebalo bi da budu samo dodatni dokaz njihovih tvrdnji o putanji.

Predmet analize su snimci sa nadzornih kamera koje je zaplenilo Ministarstvo unutrašnjih poslova prilikom potrage za Vanjom.

Prema izvorima, analizira se i telefon Vanjinog oca, koji je policija zaplenila. Cilj je da se utvrdi tačnost iskaza osumnjičenih da je on osumnjičenom, organizatoru i izvršiocu ubistava Ljupču Palevskom-Palčo saopštio informaciju kada je Vanja odlazio od kuće.

Ljupčo Palevski
Ljupčo Palevskifoto: screenshot

Za ovaj slučaj, od početka istrage Tužilaštva do sada, nema novih osumnjičenih osim šestorice, od kojih je pet osoba u pritvoru duže od pola meseca. Juče je sačinjen obdukcioni zapisnik koji će, osim načina i vremena pogibije Vanje i Pančea, pokazati i da li je prilikom obdukcije pronađen tuđi DNK.

U ovom slučaju, Ljupčo Palevski-Palčo je osumnjičen da je planer, organizator i izvršilac dva ubistva. Za otmicu i ubistvo dve žrtve osumnjičeni su Velibor Manev, Bore Videvski i Vlatko Kešišev. Aleksandar Đorčevski, otac ubijene Vanje, osumnjičen je da je Palču dao informacije o vremenu kada njegova ćerka napušta zgradu i odlazi u školu. Poslednji osumnjičeni je Stefan Dimkovski, koji je uhapšen zbog pomaganja Palču u bekstvu, jer je otišao u Beograd da pokupi Palevskog i odvede ga u Tursku.

Vanja Đorčevska, Bore Videvski
foto: Printscreen/Facebook

Palevski-Palčo je u ekstradicionom pritvoru u Turskoj, dok su ostali osumnjičeni u pritvoru.

Maloletnici Vanja i Panče iz Velesa, koji su nestali 27. i 24. novembra, pronađeni su mrtvi kod Velesa i Skoplja 3. decembra.

Kurir.rs/Skopje1

Prenela M.M.C

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track