MAKEDONKA ZAPALILA MREŽE Naziva se ledenom kraljicom, a poznata je po tome što ulazi u vodu čija je temperatura i do -34 (VIDEO)
Foto: Instagram/_betika_

neverovatno

MAKEDONKA ZAPALILA MREŽE Naziva se ledenom kraljicom, a poznata je po tome što ulazi u vodu čija je temperatura i do -34 (VIDEO)

Severna Makedonija -

Sebe naziva „Ledena Makedonka“ ili „Ledena kraljica“, a svi je znaju kao Beticu, koja ulazi i u hladne vode čija temperatura dostiže -34 stepena.

Betika je juče imala novi izazov, odnosno pripremu za novu ekspediciju. Nakon što je njen otac motornom testerom izvadio led u Rotinskom jezeru, u Nacionalnom parku Pelister, ona je ušla u ledenu vodu.

„Jutros sam se spremala za pretposlednji trening pred ekspediciju, otac je pio jutarnju kafu i pitao me: "Mogu li i ja da dođem?" Skočila sam od sreće, naravno rekala sam samo da se spremim. PS Tata mrzi hladnoću, posebno stopala. Svi su spremili svoje rančeve i krenuli smo.

E, desilo se i to, danas je bio lep sunčan dan, polako smo se približili Rotinskom jezeru, smestili se. Počela sam sa pripremama, krenula je aklimatizacija, počela sam da dišem, zatvorila oči i ušala u svoj svet. A tata je pratio svaki moj korak u pozadini. Prštala sam od radosti. Osetila sam njegovo prisustvo i jedva sam čekala da se okupam.

Isključila sam se na trenutak, nisam znao šta se dešava u pozadini. Bili smo samo ja i moj dah. Kada sam završila sa disanjem, polako otvaram oči da vidim!!! Čalens u šortsu i majici i vunenim čarapama,car je već nacrtao svoju skicu, pa je čekao da upalim motor... Nisam verovala svojim očima. Ovo je bio najbolji trening u mom životu!", kaže Betika u delu objave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track