Divac: Želimo trajno rešenje za olimpijsku kuću

Divac: Želimo trajno rešenje za olimpijsku kuću

Sport -
Još na početku mandata obećao sam da će biti rešeno pitanje malih saveza koji nemaju svoj smeštaj, ideja je da svi budu na jednom mestu, rekao je predsednik OKS

BEOGRAD - Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac rekao je da je, pored učesća Srbije na Igrama u Londonu, jedan od najvažnijih zadataka trajno rešenje pitanja poslovnog prostora te organizacije.

"Postojeći prostor je odavno prestao da zadovoljava potrebe OKS. U razgovoru sa predstavnicima vlasti u Beogradu, razmatrali smo dobijanje imovine koja je već u vlasništvu OKS. Još na početku mandata obećao sam da će biti rešeno pitanje malih saveza koji nemaju svoj smeštaj. Ideja je da svi budu na jednom mestu zbog lakše komunikacije", rekao je Divac na sednici skupštine OKS u Beogradu.

Divac je dodao da je OKS u 2011. godini uložio dosta napora kako bi sportisti imali adekvatne pripreme za OI u Londonu.

"Sve aktivnosti u prošloj godini bile su usmerene ka programu London 2012. Mogu da budem zadovoljan apsolutnom podrškom članova skupštine, jer se nalazimo u olimpijskoj godini i bliži nam se najvažnije sportsko takmičenje", naveo je on.

Divac je podsetio da je do sada plasman na OI izborilo 62 srpskih sportista u 10 sportova.

Članovi skupštine usvojili su danas izveštaj o radu OKS u 2011, kao i predlog programa rada za ovu godinu i finansijski plan za 2012.

OKS je, prema izveštaju koji je predstavljen na skupštini, prošle godine ostvario pozitivan finansijski rezultat.

Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track