NAJVEĆI BEJZBOL TURNIR U EVROPI: Stižu ekipe iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije
Foto: Promo

NAJVEĆI BEJZBOL TURNIR U EVROPI: Stižu ekipe iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije

Sport -

Kao i svake godine, u februaru, bejzbol I softbol klub BSK “Novi Sad“ organizuje jedan od najvećih međunarodnih dvoranskih bejzbol turnira u Evropi.

Turnir organizujemo od 17-18.02.2018. godine u sali osnovne škole „Prva Vojvođanska Brigada“ u Novom Sadu a očekujemo dolazak osam ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Mađarske, Austrije, Rumunije, Bugarske i Srbije.

foto: Promo

BSK “Novi Sad“ je od 2014-te godine šampion Srbije u kategorijama pionira, kadeta i juniora. Dva igrača našeg Kluba, Strahinja Stajić i Danilo Cvijović tokom juna 2014-te boravili su Čikagu gde su igrali za ekipu „Longshots“ i dobili pozive od četiri koledža. U 2015-oj godine Danilo Cvijović ušao je među 20 najboljih igrača do 20 godina u MLB Kampu, koji organizuje Major League Baseball. BSK “Novi Sad“ je u avgustu osvojio jak turnir u Varaždinu, Hrvatska. Tokom ove godine naš Klub imao je ukupno 12 reprezentativaca u svim kategorijama reprezentacije Srbije.

foto: Promo

TURNIR

Bejzbol i softbol klub “Novi Sad” od 2007. godine organizuje jedan od najvećih međunarodnih dvoranskih bejzbol turnira u Evropi. Od samog početka turnir se igra za decu uzrasta do 15 godina (kadete).

“Novi Sad Indoor Baseball” je u početku okupio četiri ekipe, da bi tokom proteklih 11 godina turnir “porastao”, pa je tako u poslednje dve godine ugostio čak 10 ekipa.

Tokom tih 11 godina na turnir su dolazile ekipe iz Slovenije, Austrije, Bugarske, Makedonije, Hrvatske, Mađarske i Srbije.

Naš turnir ceremonijalnim bacanjem otvorili su: Đorđe Balašević, Vlade Divac, Keejs Santiford (poznati holandski trener), Žarko Paspalj, Vladimir Batez, Ognjen Cvetičanin (Gradski sekretar za sport) i mnogi drugi.

Promo tekst - Foto:Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja