takmičenje red bul

PAJPEROM DO SVETSKOG REKORDA! Kurir podržao tim iz Čačka na čuvenom Red bulovom takmičenju! (KURIR TV)

Sport -

U domu Tutunovića u Čačku nestrpljenje raste iz dana u dan. Kako i ne bi kada se vrše poslednje pripreme za takmičenje Red bul Flugtag, koje se održava u nedelju 23. juna, na Adi Ciganliji. Otac Dejan, zaljubljenik u modelarstvo, sa sinovima Markom i Matijom već nedeljama pravi i sastavlja avion Pajper, kojim će pilotirati njihov kolega Savo Milutinović. Ekipa Kurira, koji je medijski sponzor ovog tima, snimila je kako teče sklapanje letelice, a Tutunovići su nam najpre predstavili ko ima kakvu ulogu u RC Pajper.

Dejanovo zanimanje za modelarstvo počelo je sasvim slučajno, a onda je taj hobi postao ozbiljna pasija. Avioni, automobili, brodići na daljinsko upravljanje...nema toga što Tutunović stariji nije napravio, da bi, na kraju, i svoje sinove "zarazio" tom zanimacijom.

Uspeh koji su imali sa manjim letelicama podstakao je ovaj tim da se prijave za čuveno Red bulovo takmičenje. Njihov model aviona Pajper J3, isti onaj kojim je upravljao i strip junak Mister No, brzo je dobio "zeleno svetlo" za nastup i krenule su pripreme.

Sada preostaje da se letelica u delovima prenese u Beograd, gde sledi njeno sastavljanje i proba pred finalni nastup. Tim RC Pajper ne krije velike ambicije, a veruju da bi uz dobar vetar i malo sreće čak i svetski rekord od 78,5 metara mogli da ugroze.

Posle 2013. godine, kada je održan prvi Flugtag u Beogradu, ovo će biti nova prilika da svi oni koji vole zabavu i letenje dođu na Adu Ciganliju i podrže učesnike.

Ko zna, možda prisustvujete i postavljanju novog svetskog rekorda...

Kurir.rs

Foto: Printscreen Kurir TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track