AUUU! LISTA NAJBOGATIJIH SPORTISTA DECENIJE: Flojd uzeo milijardu, Noleta nema u top 10!
Foto: Instagram, AP

HIT!

AUUU! LISTA NAJBOGATIJIH SPORTISTA DECENIJE: Flojd uzeo milijardu, Noleta nema u top 10!

Sport -

Lova do krova - Slavni bokser za poslednjih deset godina zaradio 916 miliona dolara, Federer najbogatiji teniser

Ugledni Forbs objavio je listu najbogatijih sportista u protekloj dekadi, a od novca koji su inkasirale najpopularnije atlete planete običnom čoveku se zavrti u glavi.

Tako je bokser Flojd Mejveder ubedljivo prvi sa ukupnom zaradom koja se približava famoznoj cifri od milijardu dolara! Preciznije, višestruki šampion sveta je zaradio 915.000.000 zelembaća. Zato i nije čudo što se razbacuje novcem i što na društvenim mrežama često ume da iritira. Neverovatan je i podatak da se Flojd u tih deset godina borio samo deset puta, a lider je najbogatijih. - Čestitam svima sa ovog spiska - prokomentarisao je Mejveder Forbsovu listu.

Tu je, pre svega, mislio na one ispod njega. Drugi je fudbalski superstar Kristijano Ronaldo sa 800 miliona dolara, dok je njegov veliki rival Lionel Mesi tek nešto „siromašniji“ sa 750 miliona. Najbogatiji košarkaš je Lebron Džejms sa 680 miliona, a jedini predstavnik tenisa je Rodžer Federer sa 640 miliona dolara. Pa gde je Novak Đoković, pitate se. Nole je u karijeri zaradio više od Federera kada su nagrade od turnira u pitanju, ali su najveći sponzori očigledno mnogo izdašniji prema Rodžeru. Forbs nije pravio proširenu listu, a prema njoj, Novakovo bogatstvo iznosi oko 220 miliona dolara, pa se može reći da je Mejveder zaradio čak pet puta više.

foto: Kurir

Predrag Gajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track