NBA ZABRANILA ČUVENI POZDRAV: Virus ugasio „baci kosku“
Foto: Profimedia

Bizarno

NBA ZABRANILA ČUVENI POZDRAV: Virus ugasio „baci kosku“

Sport -

Pa ovo je hit! Čelnici najjače lige sveta propisali smernice o preventivi širenja zaraze, a igrači treba da izbegavaju kontakte s navijačima

High five! Ili u našem slengu „baci kosku“ decenijama je zaštitni znak NBA lige, ali ga je ovih dana pobedio koronavirus!

Bizarna vest stiže preko Bare i ona glasi da je rukovodstvo lige propisalo smernice klubovima kako treba da se ponašaju kako bi se predupredilo širenje zaraze, a jedna od njih se odnosi na čuveni pozdrav.

Igrači treba da izbegavaju čuveno „bacanje koske“ navijačima dok izlaze s terena ili u bilo kojoj drugoj situaciji. Da bude još zanimljivije, ako baš žele, mogu to da urade stisnutom šakom, a nikako otvorenim dlanom. Koliko je ovaj način pozdravljanja sigurniji, nije poznato. Takođe, košarkaši ne bi trebalo da imaju bilo kakvu interakciju s fanovima tokom ovog perioda, a to se odnosi na davanje autograma, selfije... Ovo će najviše pogoditi našeg Bobija Marjanovića, koji je jedna od omiljenih faca u NBA i svi žele da se pozdrave ili fotografišu s njim.

- Situacija se menja veoma brzo. NBA i unija igrača prate situaciju i u stalnoj su vezi s lekarima svih ekipa. Prosledili smo klubovima nekoliko preporuka kojih bi trebalo da se pridržavaju - piše u saopštenju NBA. Prema podacima institucija u SAD, trenutno je u toj zemlji registrovano preko stotinu zaraženih koronavirusom, a šest osoba je preminulo.

ODLUČIO

MAKALUM: TRENUTNO NE DAJEM AUTOGRAME

Košarkaš Portlanda Si Džej Mekalum prilično ozbiljno je shvatio nova pravila lige.

- Virus je zahvatio državu Oregon. Ne zaboravite da perete ruke sapunom minimalno 20 sekundi i da nosite masku na javnim mestima. Takođe, zvanično neću davati autograme do daljeg - napisao je on na Tviteru.

foto: AP

Kurir.rs, Predrag Gajić/ Foto: Profimedia, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track