ATLETSKO ČUDO SRBIJE: Elzan Bibić srušio čak PET REKORDA!
Foto: BETAPHOTO/ATLETSKI SAVEZ SRBIJE/MO

VRHUNSKI REZULTATI MLADOG SPORTISTE

ATLETSKO ČUDO SRBIJE: Elzan Bibić srušio čak PET REKORDA!

Sport -

Srpski reprezentativac u atletici uspeo da obori državni rekord na 5.000 metara koji je 49 godina držao legendarni Dane Korica

Uprkos svim teškoćama zbog pandemije koronavirusa, godina na izmaku donela je i neke respektabilne i vrhunske rezultate novopazarskih sportista.

Pre svih, prvi od sjajnih rezultata koje je postigao reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić bio je novi državni rekord na 3.000 metara, koji je 37 godina bio u vlasništvu Dragana Zdravkovića.

Trijumf za trijumfom

U trci Svetskog dvoranskog tura u Karlsrueu Bibić je ovu stazu istrčao sa sedam minuta i 47,03 sekundi, čime je za 8,11 sekundi popravio lični, a za 4,44 sekunde rekord Srbije u dvorani. Već tada su počela dešavanja vezana za kovid 19 i sve je bilo teže trenirati, putovati i biti prisutan na velikim takmičenjima, čime svi rezultati koje je Bibić postigao imaju još veću specifičnu težinu i vrednost.

Nedugo zatim u Ostravi, u trci na 1.500 metara, Bibić je trijumfovao ostvarivši vreme od tri minuta i 38,94 sekunde, što je rekord mitinga i za 1,71 sekundu bolje od dosadašnjeg rekorda Srbije, koji je ostvario Goran Nava pre 10 godina u Ankoni.

Osam dana kasnije Bibić je na dvoranskom mitingu u Lincu pobedio u trci na 3.000 metara ponovo obarajući, sada već rekord države koji je imao u svom vlasništvu, istrčavši ovu deonicu 1,46 sekundi brže nego osam dana ranije u Karlsrueu.

Kruna rezultata

Sa 25. balkanskog prvenstva u dvorani u atletici, koje je održano u Istanbulu, Bibić je doneo reprezentaciji Srbije jedinu zlatnu medalju pobedom u trci na 1.500 metara.

Na mitingu u Barseloni u trci na 3.000 metara Bibić je osvojio drugo mesto popravljajući mlađi seniorski rekord Srbije za deset sekundi.

Kruna sjajne Bibićeve niske vrhunskih rezultata je rušenje državnog rekorda na 5.000 metara starog 49 godina, čiji je vlasnik bio legendarni Dane Korica. Bibić je u Ostravi, koja se pokazala izuzetno taličnom za njega, ovu deonicu istrčao za 13:26,56 minuta.

·Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Grada Novog Pazara

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track