GOSTI USIJANJA NA KURIR TELEVIZIJI DRAGAN MLADENOVIĆ I MILOŠ BJELINIĆ: Kako se pandemija korone odrazila na sport
Foto: Kurir Televizija, Printscreen

SPORTSKA GODINA ZA ZABORAV

GOSTI USIJANJA NA KURIR TELEVIZIJI DRAGAN MLADENOVIĆ I MILOŠ BJELINIĆ: Kako se pandemija korone odrazila na sport

Sport -

Pandemija korona virusa ostavila je velike posledice u svim oblastima, a sportska 2020. godina posebno će biti za zaborav, izuzev za neke klubove i pojednince koji su osvajali medalje.

Ove godine ostali smo bez Olimpijskih igara, a borilišta, dvorane i stadioni, bili su prazni. Posebno fudbalska godina za nas neće ostati po dobrome upamćena, izuzev Crvene zvezde.

O ovome i o drugim sportskim temamam večeras u "Usijanju" na Kurir televiziji govoriće Dragan Mladenović, direktor Omladinske škole Fudbalskog kluba Crvena zvezda, i novinar sportske redakcije "Kurira" Miloš Bjelinić.

Usijanje, Dragan Mladenović, Miloš Bijelinić
foto: Kurir Televizija, Printscreen

Odluka suda da Rusija neće moći da učestvuje na Olimpijskim igrama i fudbalskom prvenstvu u Kataru?

- To me je iznenadilo, ali verovatno nisu samo Rusi koji imaju problem sa dopingom, kaže Mladenović.

- Tu su dve stvari bitne, da li je bilo sistemskog dopinga, a ja mislim da ne, fudbaleri sasvim sigurno nisu bili dopingovani, oni često imaju antidoping testiranja, sporni je to za prvenstvo u Kataru. Mislim da postoj i šansa da to bude dovedeno u pitanje, oni su bili u žrebu. Verovatno je mnogim azasmetalo što je Rusija počela da osvaja sve više medalja u sportovima. Zašto ne bi pričali o američkim košarkašima, koji ne podležu istoj kontroli, kaže Bjelinić.

- Svi fudbalski reprezentativci Rusije igraju u Evropi, nemoguće je da je ruska reprezentacija izbačena zbog dopinga. Ja sam igrao fudbal pre 20-tak godina, i tada je bilo supstvanci, to se sve menja sa razvojem farmacije, ali napori koji sportisti doživljavaju tokom priprema i takmičenja, i problem je oporavak organizama. Mislim da bez dobrih sredstava za oporavak sportistima je to jako teško, kaže Mladenović.

Usijanje, Dragan Mladenović, Miloš Bijelinić
foto: Kurir Televizija, Printscreen

Ovo je bila slaba godina za srpski fudbal?

-Jeste za sprski fudbal, ali ne i za Crvenu zvezdu.Nije za potcenjivanje ulazak u prolećnu fazu Lige Evrope, kaže Mladenović.

- Ako bih ocenjivao sprski fudbal to bi bila dvojka, osim Zvezde. Ovde je problem kontinuitet, zato se zatvaraju vrata mladim trenerima. Meni je Partizan igrao bolje sa Savom Miloševićem, kaže Bjelinić.

Utakmica Zvezda-MIlan?

- MIlan je jedan od najboljih evropskih klubova, i dobro je što se vraćaju u Beograd, očekujem dobru igru zvezde u Beogradu na prvoj utakmici, i to daje nadu, kaže Mladenović.

Odlazak Tumbakovića iz reprezentacije?

- Imamo probblem mentaliteta, koji naši igrači imaju, u jednoj utakmici mogu da pobede svakoga, u drugoj da izgube od svakog. Naši igrači nemaju kult reprezentacije, ona im je usputna stanica Danas fudbalska reprezentacija nije nikad imala bolje uslove, kaže Mladenović.

- Treba videti odgovornost Fudbalskog saveza. New mogu ni da razumem igrače koji se ljute jer nisu odigrali svih 90 minuta, kaže Bjelinić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track