CUPARA: BESPLATNI TRENINZI SKLANJAJU DECU SA ULICE
Foto: RSS

CUPARA: BESPLATNI TRENINZI SKLANJAJU DECU SA ULICE

Sport -

Golman reprezentacije Srbije uoči Mozzartovog otvorenog časa rukometa poručuje da svi klinci zaslužuju šansu kakvu je on dobio u Voždovcu na početku velike karijere – da trenira bez plaćanja članarine

Mozzart Kladionica
foto: Promo

Sjajno je branio među fudbalskim stativama, a jedan dan su ga pozvali da stane na rukometni gol. Društvu je, po običaju, nedostajao golman. Visokom momku se dopala ova igra, ali njegova porodica nije mogla da plaća članarinu za RK Voždovac. Ipak, Vladimir Cupara dobio je priliku besplatno da trenira, a danas čuva mrežu reprezentacije Srbije i evropskog velikana Vesprema! Njegova priča je inspiracija za sve mališane koji žele da se oprobaju u ovom dinamičnom sportu, a do 23. aprila u ponoć traju prijave za otvoreni čas rukometa u Aranđelovcu (25. april), gde će 70 dečaka i devojčica uzrasta od 8 do 13 godina biti odabrano za Mozzartovu Besplatnu školu u ovom gradu.

Akcija je neverovatna, podseća me na moje prve rukometne korake. Voždovcu je bio potreban golman koji je 1994. godište, ali im je moj teča ispričao da su finansije problem. Predsednik Sale Kundić je tada rekao: „Neka dođe da trenira, ne mora da plaća, cilj nam je da sklonimo decu sa ulice“. Upravo u tome je značaj i ovog projekta – kaže Cupara.

Sjajni golman „orlova“ biće specijalni gost na otvorenom času, zajedno sa legendarnim Ratkom Nikolićem i Draganom Škrbićem, a pozvao je roditelje da prijave decu na besplatneskolesporta@mozzartsport.com.

Rukomet je poseban sport koji se ne može igrati u školskom dvorištu i na igralištu. Potrebno je da deca rade u hali, sa stručnim trenerima, kao što će to biti slučaj u školici u Aranđelovcu. U tom gradu stasala su mnoga velika imena i verujem da će Mozzartova akcija iznedriti nove talente iz ovog kraja.

Čuvar mreže Srbije ima poruku i za klince koji sanjaju da cepaju mreže kao ubojiti bekovi, da lete sa krila ili stanu na golu...

I oni će imati sreću kao ja na početku karijere - dobiće veliku priliku! Meni su ljudi iz RK Voždovca ukazali poverenje i ja sam im se odužio maksimalnim zalaganjem. Bio sam posvećen, nisam propustio nijedan trening. Sa takvim pristupom, moguće je ostvariti sve snove! Možda će baš neki od njih postati nešto što nisu ni sanjali, možda ni ne slute koliki talenat imaju.

Sa uvodnih časova fudbala i košarke u sklopu projekta Besplatne škole sporta poslata je poruka da talenat nema cenu i da sport treba da bude dostupan svoj deci.

U uzrastu od 8 do 13 godina nije ni toliko važno da razmišljaju o odricanjima i svemu što profesionalni sport donosi. Važno je samo da zavole loptu, a posle će kroz treninge shvatiti koliko je važno da se oprobaju na terenu. Sport definitivno menja život, uči te pravim vrednostima, uči te da budeš dobro organizovan. Među decom je onda manje sebičnosti, razvijaju odnose, drugarstvo, u toj svlačionici nauče kako da dele stvari, razvija im se kolektivni duh, a na prvom mestu – mnogo uživaju! Zato još jednom pozivam roditelje iz Aranđelovca i okoline da prijave decu i dođu na druženje sa nama – zaključio je Cupara.

NAJBOLJI IDU U KAMP KOD RATKA NIKOLIĆA

Na otvorenom času rukometa u hali „Šumadija“ u Aranđelovcu 25. aprila biće odabrano 70 polaznika Mozzartove besplatne škole, u okviru koje će deca moći šest meseci da treniraju dva puta nedeljno sa iskusnim stručnjacima. Oni koju pokažu najviše posvećenosti ali i talenta, dobiće priliku da idu na kamp kod legendarnog Ratka Nikolića.

Posle fudbala u Beogradu i košarke u Nišu, došao je red i na rukomet, a poslednji otvoreni čas biće na odbojkaškom terenu 8. maja. Sve informacije o prijavama i trenerima možete pročitati OVDE.

Ceo projekat realizuje se uz podršku Ministarstva omladine i sporta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track