SVI ŽELE NA RUKOMET – ČAK 200 KLINACA TRENIRA U BESPLATNOJ ŠKOLI U ARANĐELOVCU!
Foto: Promo

SVI ŽELE NA RUKOMET – ČAK 200 KLINACA TRENIRA U BESPLATNOJ ŠKOLI U ARANĐELOVCU!

Sport -

Interesovanje raste posle svake pobede „orlova“, a Mozzart kroz ovaj projekat nastavlja da ulaže u razvoj ovog sporta

„Nekada je ovde treniralo 25-oro dece, a sada ih imamo 200! Priča o besplatnim školama je pun pogodak, ne može svaki roditelj da plati članarinu, kupi opremu, pa dosta dece brzo odustane od sporta. Zato je ovaj Mozzartov projekat fenomenalan“.

Rukomet
foto: Promo

Ovim rečima je direktor rukometne reprezentacije Srbije Ratko Nikolić počeo priču o školici u njegovom rodnom Aranđelovcu, koja okuplja čak 200 mališana.

Rukomet
foto: Promo

Akcija u srcu Šumadije počela je prošle godine, a interesovanje se povećava svaki put kada „orlovi“ zabeleže neki uspeh. Sada su na pragu odlaska na Svetsko prvenstvo, a Mozzart kao ekskluzivni beting partner Rukometnog saveza Srbije nastavlja da pruža podršku razvoju ovog sporta i da ulaže u mlađe kategorije.

Rukomet
foto: Promo

U Besplatnoj školi rukometa rade i članovi stručnog štaba A selekcije, a deca su ponovo imala priliku da upoznaju svoje idole. Uoči okršaja sa Slovenijom, školicu su posetili selektor Đerona i dvojica reprezentativaca, Darko Đukić i Miloš Orbović.

Rukomet
foto: Promo

„Kada smo mi počinjali, uopšte nismo razmišljali o velikim karijerama, reprezentaciji, bilo nam je bitno samo da budemo sa drugarima“, kroz osmeh je rekao Orbović. „Išli smo na razne sportove, trenirali fudbal, košarku po mesec dana i brzo odustajali. Ali, rukomet je meni lično ušao u krv već na prvom treningu. Vidim da su i ova deca u Aranđelovcu istrajna, da vredno treniraju, a savet za njih je da budu uporni, da slušaju roditelje, trenere i ne zapostavljaju školu“.

Rukometaši su na gostovanju savladali Sloveniju 34:31 u prvom meču baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo, a revanš je na programu u subotu u Kragujevcu.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track