03:17

POBEDA U LIGI ŠAMPIONA 3 PUTA VREDNIJA OD TITULE U EVROLIGI! Bjelinić u programu uživo otkrio ŠOKANTNE finansijske podatke

neuporedivo

POBEDA U LIGI ŠAMPIONA 3 PUTA VREDNIJA OD TITULE U EVROLIGI! Bjelinić u programu uživo otkrio ŠOKANTNE finansijske podatke

Sport -

Neki novi vetrovi duvaju evropskom košarkom, a to potvrđuje i imenovanje Dejana Bodiroge na mesto direktora i predsednika Evrolige.

Bodiroga će funkcije preuzeti od Đordija Bertomeua, koji je bio jedan od osnivača Evrolige i na njenom čelu 22 godine. Bodiroga je, podsetimo, kao funkcioner bio potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije između 2011. i 2015. godine, a potom i predsednik Komisije za takmičenje FIBA Evrope.

Dejan Bodiroga
foto: Starsport©

Miloš Bjelinić, novinar Kurira, dotakao se smenjenog Bertomeua i naveo da je to bilo dobro za košarku.

- Bertomeu je već godinama uvodio Evroligu u neke probleme i sukobe, sa FIBA je rat eskalirao. Mnogo se upleo u ratove sa klubovima, a da ne pričamo o tome da je nagradni fond Evrolige jako mali. Pobeda u Evroligi donosi jako malo sumu novca, samo 30.000 evra. Pobednik Evrolige dobija milion evra, dok jedna pobeda u Ligi šampiona donosi 3 miliona. Klubovi osim tog prestiža i što se pune dvorane nemaju neku finansijsku dobit. Odlazak Bartomeua je dobro za košarku, jer je on više to gledao advokatski. Nažalost više u korist Evrolige, nego samih klubova - rekao je Bjelinić u uključenju za jutarnji program Kurir televizije.

Miloš Bjelinić
foto: Kurir televizija

Takođe se osvrnuo i na samog Bodirogu koji je zauzeo Bertomeovu poziciju i naveo da postoji mogućnost da Srbija dobije razne benefite.

- Što se tiče same Evrolige neće se ona mnogo promeniti, jer je to sistem koji je postavljen i neće se menjati. Ono što je za nas bitno je što sada imamo čoveka na tako visokoj poziciji. Nameće mi se da ćemo u budućnosti imati veće šanse da vidimo Crvenu Zvezdu i Partizan u Evroligi - rekao je Bjelinić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:30

ZA KOLIKO BI BODIROGA MASERATIJEM PREŠAO CEO BEOGRAD? Računali smo, nismo mogli da verujemo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track