ISTORIJSKA GODINA ZA “BELI SPORT”: Od Đokovića sve zavisi - evo zbog čega su sve oči uprte u tenis
Foto: EPA/Lukas Coch

ISTORIJSKA GODINA ZA “BELI SPORT”: Od Đokovića sve zavisi - evo zbog čega su sve oči uprte u tenis

Sport -

Novak prestiže Nadala, a US Open dolazi kao šlag na tortu

Utisci nakon osvajanja Australijan opena i velikog povratka Novaka Đokovića se još uvek nisu slegli, a već se uveliko „planira“ pohod i na preostale grend slemove!

Iz Amerike su stigle sjajne vesti po Novaka i sve njegove navijače – kako trenutno stvari stoje, Đoković bi mogao da nastupi i na US Openu, što znači da su šanse za novu titulu – i te kako velike!

Nakon što je saopšteno da će se 11. maja ukinuti vanredno stanje proglašeno zbog epidemije kovida-19, svima je postalo jasno da je Novak glavni favorit za titulu na US Openu!

Prikazao je srpski teniser sjajnu formu u Australiji, ali ono što je ponekad važnije – svima je stavio do znanja da je i mentalno nikad jači i da je sve bliži tome da pretekne velikog rivala – Rafaela Nadala po broju osvojenih grend slem titula.

Ono što nas očekuje u nastavku sezone jeste i Rolan Garos, Vimbldon, pa US open, a ako bude igrao kao u Melburnu – titule se ne dovode u pitanje.

Shodno tome, sportska kladionica Meridian je već objavila kvote za ove turnire, po kojima se vidi da je Đoković izrazit favorit.

Iako je Rolan Garos poznat kao „Nadalov turnir“, za sada je srpski teniser glavni favorit – sa kvotom 2.55 na osvajanje titule na šljaci.

Kada se radi o Vimbldonu, Đoković je gotovo neprikosnoven, mnogo puta smo ga videli da gricka travu sa terena što je u međuvremenu postala i tradicionalna proslava pre podizanja pehara, a da će tako biti i ove godine pokazuje i kvota 2.10.

I kao što smo već rekli, sledi i US Open. Podsetimo, poslednji grend slem sezone je u 2023. godini na rasporedu između 28. avgusta i 10. septembra, a ukoliko stigne na taj turnir Đoković će sigurno biti u najužem krugu favorita.

Srpski teniser je tri puta osvajao titulu u Njujorku - 2011, 2015. i 2018. godine, a zanimljivo je da ima čak pet poraza u finalima. On je u mečevima za titulu gubio od Rodžera Federera, Rafaela Nadala (dva puta), Endija Mareja, Stena Vavrinke i Danila Medvedeva.

Ove godine je, verujemo, vreme za novu titulu. Kvota na to je 2.30, pa je i dalje glavni favorit i daleko je ispred ostalih takmičara.

Dakle, Đoković zaista ima veliku priliku da prestigne Rafaela Nadala i „zacementira“ svoje GOAT mesto u teniskoj istoriji, a ako verujete da će to i uraditi – već sada ga možete podržati uz jedan tiket u sportskoj kladionici Meridian, jer vas kao što vidite tu čekaju fantastične kvote, a uz to stiže i 2.000 RSD bonusa za online kladjenje, ukoliko se sada registrujete na meridianbet.rs sajtu ili mobilnoj aplikaciji.

Vreme je za ispisivanje istorije u svetskom tenisu – podržite Đokovića!

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track