Najnovije vesti

LUDI DEČAČKI SNOVI O FUDBALU OSTVARILI SE NA NEOBIČAN NAČIN! Rajaković: Šetao sam Monakom i naišao na najboljeg špica Evrope!
Vladan Rajaković, Foto: Kurir televizija

Vladan Rajaković

LUDI DEČAČKI SNOVI O FUDBALU OSTVARILI SE NA NEOBIČAN NAČIN! Rajaković: Šetao sam Monakom i naišao na najboljeg špica Evrope!

Sport
07:36h

Vladan Rajaković iz ariljskog sela Lopaš nije ostvario svoju dečačku želju da zaigra fudbal na najvećim evropskim stadionima, ali ga je ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svetu navela da u svojoj kući, na neki način, napravi muzej fudbala.

Kako kaže, maštao je, kao i svi klinci da igra u popularnoj ligi, Kalčo.

- Naravno, kao i svi klinci maštao sam da ću igrati u nekoj popularnoj ligi. U to vreme najpopularnija je bila italijanska liga Kalčo. Nažalost, nisam došao tamo da igram, ali sam imao sreće da odem da gledam neke utakmice. Sa par drugara rešio sam da posetim tu našu najomiljeniju ligu Kalčo. Išli smo na par utakmica, i to se ponavljalo iz godine u godinu - rekao je Vladan i dodao

Vladan Rajaković
foto: Kurir tv

- Imao sam sreću da idem i u Španiju, gde sam gledao finale španskog Kupa Barselona - Atletiko Madrid. Inače sam navijač Barselone, i to mi je jedna od većih utakmica koje sam gledao - rekao je Vladan.

Na svojim putovanjima sretao je mnoge poznate ličnosti iz sveta sporta, a kao najvažniji susret definitivno izdvaja poznanstvo sa kolumbijskim fudbalerom Falkaom.

Vladan Rajaković
foto: Kurir tv

- Dok sam šetao Monakom naišao sam na tada najboljeg špica u Evropi ali i u svetu, Falkaa. Zamolio sam ga da se slikamo. Pokazivao sam mu neke biciklice, bilo je baš zanimljivo, ali i komično - prisetio se Vladan.

Kao način da sačuva sve ono što je doneo sa putovanja, Vladan se odlučio da jedan deo svoje kuće pretvori u mini muzej u kome su se pored šalova našli i dresovi raznih igrača, kao i albumi za sličice svetskih i evropskih prvenstava još od 1994. godine.

- Počeo sam u jednom trenutku da na svakoj utakmici koju posetim kupim šal. Želeo sam da mi to bude uspomena sa utakmice i da se nekad prisetim toga. Došao sam na ideju da sve te šalove uramim i da ih kačim - rekao je Vladan.

Vladan voli da istakne da mu je ljubav prema fudbalu doneo i veliki broj prijatelja, a jedan od njih je i Marko Brkić sa kojim je išao po Evropi kako bi zajedno osetili čari navijanja na najvećim stadionima.

Vladan Rajaković
foto: Kurir tv

- Jedan naš zajednički drugar i moj pobratim u tom trenutku su tražili trećeg čoveka za put u Italiju. Išli smo da gledamo utakmice Kalča, i tom prilikom smo se baš i pobratimili - prisetio se Marko.

03:41

Sanjao je naluđe snove i nije ni očekivao na koji će se način ostvariti

Vladan možda nije imao priliku da zaigra za neki veliki evropski klub, ali je atmosferu sa evropskih stadiona doneo u svoj dom.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track