KOMPANIJA BALKAN BET u saradnji sa FONDACIJOM ANA I VLADE DIVAC obnovila dva košarkaška terena na novosadskom Štrandu
Foto: Bojan Stevanović

KOMPANIJA BALKAN BET u saradnji sa FONDACIJOM ANA I VLADE DIVAC obnovila dva košarkaška terena na novosadskom Štrandu

Sport -

Na radost stanovnika Novog Sada, svečano su otvorena dva rekonstruisana košarkaška terena na novosadskom Štrandu. Tereni su obnovljeni zahvaljujući donaciji od 4 miliona dinara kompanije „Balkan Bet“, a u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. To je samo jedna u nizu donacija ove kompanije, usmerenih na promociju sporta među svim generacijama i zdravih stilova života.

Balkan Bet, obnova košarkaških terena
foto: Bojan Stevanović

Dva terena za košarku, koji se nalaze kod ulaza na novosadsku plažu Štrand kod Mosta Slobode, kompletno su rekonstruisana, a radovi su se sastojali od postavljanja novih podloga, reparacije konstrukcije koševa i ugradnje novih koš tabli, kao i rekonstrukcije postojećih tribina na velikom terenu.

Balkan Bet, obnova košarkaških terena
foto: Bojan Stevanović

“Iako ispred kompanije Balkan Bet učestvujem na mnogim događajima, posebno se radujem ovima

gde je u fokusu dobrobit lokalne zajednice. U želji da kroz ovaj društveno odgovorni projekat promovišemo sport i zdrave stilove života među svim generacijama, sa velikim zadovoljstvom smo bezbedili sredstva za obnovu dva košarkaška terena i za realizaciju odabrali godinu u kojoj se slavi 100 godina košarke u Srbiji. Nadamo se da će ovo u budućnosti biti mesto okupljanja velikog broja Novosađana i gostiju grada, ali i da ćemo se uskoro opet sresti, nekim sličnim povodom. Zahvaljujem

se našim partnerima, Fondaciji Ana i Vlade Divac, na uspešnoj realizaciji projekta, kao i Gradu Novom Sadu i JKP Zelenilo Novi Sad na nesebičnoj podršci“, izjavio je Predrag Jarić, regionalni direktor za Vojvodinu kompanije Balkan Bet.

Deo svečanog događaja bila je i humanitarna akcija gde su članica ženskog košarkaskog kluba „Novosadska ŽKA“, košarkaš u kolicima, košarkaš Balkan Beta i dva dobrovoljca iz publike šutirali po 10 slobodnih bacanja, a svaki pogođeni koš vredeo je 3.000 dinara. Iako je posle svih šutiranih slobodnih bacanja zarađeno ukupno 66.000 dinara, kompanija Balkan Bet je iznos zaokružila na 150.000 dinara i donirala ga Sportskom savezu paraolimpijskih sportova Vojvodine.

Balkan Bet, obnova košarkaških terena
foto: Bojan Stevanović

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track