POMAMA: Dve trećine karata za Mundijal prodato za tri sata

Svetsko prvenstvo

POMAMA: Dve trećine karata za Mundijal prodato za tri sata

Brazil 2014 -
Karte za sve utakmice Brazila otišle su za oko jedan sat, kao i one za sva četvrtfinala i za skoro sve utakmice u drugoj fazi turnira koji počinje 12. juna

SAO PAOLO - Više od dve trećine ulaznica za letošnje Svetsko prvenstvo u Brazilu prodato je manje od tri sata nakon što ih je Svetska fudbalska federacija (FIFA) pustila u prodaju danas.

Karte za sve utakmice Brazila otišle su za oko jedan sat, kao i one za sva četvrtfinala i za skoro sve utakmice u drugoj fazi turnira koji počinje 12. juna. Posle osam sati prodaje, ostalo je karata za oko 15 utakmica u kojima igraju reprezentacije sa manjom tradicijom na mundijalima.

Ulaznice u ovoj fazi prodaju se onom ko ih prvi rezerviše, ali sada nisu ponuđene ulaznice za četiri utakmice koje su najtraženije: prvi meč u Sao Paolu, finale na Marakani u Rio de Žaneiru, kao i polufinala u Sao Paolu i Belo Horizonteu.

U ovoj fazi dostupno je ukupno 345.000 karata, a ona se završava 1. aprila. FIFA je saopštila da je u prvih pet sati prodato 203.330 ulaznica, a da je najviše zahteva dolazilo iz Brazila (143.085), SAD (16.059), Australije (5.357) i Kolumbije (3.800). Očekuje se da još ulaznica bude pušteno u prodaju u poslednjoj fazi, koja počinje 15. aprila.

Za Mundijal u Brazilu postoji 3,3 miliona ulaznica, ali je nešto više od 2,3 miliona dodeljeno nacionalnim savezima pre nego što su puštene u slobodnu prodaju. Prodate su i karte za sve utakmice Engleske, Nemačke i SAD.

Najmanja potražnja bila je za utakmice Nigerija - BiH u Kuijabi, kao i Grčka - Obala Slonovače u Fortalezi. Posle tih utakmica, najmanje tražene su i Rusija - Južna Koreja i BiH - Iran.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track