Nastavljeni radovi na stadionu u Sao Paolu
Foto: AP

Nastavljeni radovi na stadionu u Sao Paolu

Brazil 2014 -
Radovi na delu stadiona Itakerao zaustavljeni su od 29. marta kada je jedan radnik poginuo prilikom postavljanja privremenih sedišta na tribini

SAO PAOLO - Građevinski radovi na delu stadiona u Sao Paolu na kojem je poginuo jedan radnik mogu da se nastave, saopštili su danas organizatori Svetskog prvenstva u fudbalu.

Radovi na delu stadiona Itakerao zaustavljeni su od 29. marta kada je jedan radnik poginuo prilikom postavljanja privremenih sedišta na tribini.

Zvaničnici Ministarstva rada obišli su stadion i deo tribine gde se dogodila nesreća i saopštili da je veći deo potrebnih bezbednosnih mera uveden, te radovi na južnoj tribini mogu da se nastave. Ali su upozorili da građevinski radovi na ostalim delovima stadiona ne mogu da se obavljaju dok se ne montraju zaštitne mreže za radnike.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) je saopštila da odlaganje radova ne bi smelo da spreči organizatore da završe stadion na vreme, za prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu, između Brazila i Hrvatske 12. juna. FIFA očekuje da radovi na svim stadionima budu završeni do sredine maja, mesec dana pre početka takmičenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track