PAKLENA ZIMA: FIFA pod pritiskom da promeni termine odigravanja mečeva na Mundijalu

Strahuju za zdravlje fudbalera

PAKLENA ZIMA: FIFA pod pritiskom da promeni termine odigravanja mečeva na Mundijalu

Brazil 2014 -
Udruženje brazilskih profesionalnih sportista traži da FIFA pomeri 24 utakmce Mundijala, koje su zakazane za 13 časova po lokalnom vremenu, kako igrači ne bi bili na terenu kada su temperature najviše

SAO PAOLO - Udruženje brazilskih profesionalnih sportista zahteva od FIFA da se promene termini odigravanja mečeva na predstojećem Svetskom prvenstvu u fudbalu. Udruženje brazilskih profesionalnih sportista uputilo je zahtev zbog velikih vrućina i vlažnosti vazduha koje se najavljuju u periodu odigravanja utakmica.

Udruženje je u utorak podnelo tužbu u kojoj se traži da FIFA pomeri 24 utakmce koje su zakazane za 13 časova po lokalnom vremenu. Oni smatraju da mečevi ne bi trebalo da počnu pre 16 časova kako igrači ne bi bili na terenu kada su temperature najviše. Ovaj zahtev je zasnovan na lokalnim pravilima ali i studiji koju je sproveo doktor Turibo Leite. U saopštenju se navodi i da bi prihvatljivo bilo da se mečevi zaustave na dva minuta u svakom poluvremenu kako bi igrači mogli da popiju dovoljno tečnosti. Tokom Svetskog prvenstva u Brazilu će biti zima, ali će ta zima biti vrela i sa vlažnim vazduhom, posebno u severoistočnim i severnim delovima zemlje. Mundijal je na programu od 12. juna do 13. jula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track