5 NAJJAČIH TIMOVA KOJI NISU NA MUNDIJALU: Srbija, Ibra i družina...
Foto: Saša Pavlić Kurir

Malo je falilo ali ih neće biti u Brazilu

5 NAJJAČIH TIMOVA KOJI NISU NA MUNDIJALU: Srbija, Ibra i družina...

Brazil 2014 -
Sve selekcije su iz Evrope i sve su po kvalitetu zaslužile da se nađu na Svetskom prvenstvu

Fudbalska sezona je završena u najjačim ligama Evrope, Mundijal je sve bliži i već se mundijalska groznica širom sveta.

Kao i prethodnih godina, na Mundijalu će biti 32 ekipe, ravnomerno zastupljene u geografskom smislu, pa će tako izostati neki veoma jaki timovi. Predstavljamo vam 5 najjačih selekcija koje nisu uspele da dođu do Mundijala.

1. SRBIJA

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Kada su ispali: U grupnoj fazi takmičenja, sa 14 bodova, tri manje od Hrvatske koja je ušla u baraž i čak 12 manje od Belgije koja je bila prva u grupi.

Zvezde tima: Defanzivci Bane Ivanović, Neven Subotić, Aleksandar Kolarov, zatim oni koji tek treba da zablistaju Nemanja Matić, Lazar Marković, Aleksandar Mitrović, Dušan Tadić, Miloš Jojić...

Kada su poslednji put propustili veliko takmičenje: EURO 2012. godine, pre toga ispali u grupi na Mundijalu 2010.

Prognoza za naredne dve godine: Tim može da postane samo bolji kada stasaju mladi talenti.

2. ŠVEDSKA

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kada su ispali: U baražu od Portugala i fantastičnog Ronalda koji im je u revanšu "isporučio" het-trik i odveo svoj tim u Brazil.

Zvezde tima: Jedan od najboljih fudbalera sveta u prethodnoj deceniji, Zlatan Ibrahimović, a tu su i Elm, Elmander, Vernblum, Toivonen...

Kada su poslednji put propustili veliko takmičenje: Propustili su i prošli Mundijal jer su bili treći u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Prognoza za naredne dve godine: Tim će teško postati bolji jer je Ibra već u poznim igračkim godinama a uglavnom sve zavisi od njega

3. DANSKA

Foto: AP
Foto: AP

Kada su ispali: Nisu imali sreće jer su bili drugi u grupi, ali su ujedno bili i najgora drugoplasirana ekipa u svih devet grupa pa nisu stigli ni do baraža.

Zvezde tima: Sve bolji Kristijan Eriksen, zatim Denis Romedal, Kron-Deli i stameni Danijel Ager.

Kada su poslednji put propustili veliko takmičenje: EURO 2008. je u pitanju, dok su za Mundijal 2010. i EURO 2012. lako završili posao jer su bili prvi u svojim kvalifikacionim grupama.

Prognoza za naredne dve godine: Romedal i Ager su u poznim igračkim godinama, Eriksen bi trebalo da dostigne vrhunac sa druge strane a tu je i nepredvidivi Bentner.

4. UKRAJINA

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kada su ispali: Nesrećno su ispali u baražu jer su na domaćem terenu dobili Francuze sa 2:0 a potom u revanšu izgubili sa 3:0.

Zvezde tima: Ševčenka su nasledili Jarmolenko i sve traženiji Konopljanka, a tu su i Rakicki i Pjatov koji se brinu da mreža ostane netaknuta.

Kada su poslednji put propustili veliko takmičenje: Propustili su Mundijal 2010. godine kada su u baražu poraženi od Grčke dok su 2012. kao domaćini ispali u prvoj fazi Evropskog prvenstva.

Prognoza za naredne dve godine: Ukrajincima je odbrana veoma stara, Husev, Timoščuk, Rotan i Ševčuk imaju preko 30 godina pa će imati problem da njihovo odsustvo nadomeste i to veoma brzo.

5. ČEŠKA

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kada su ispali: Završili su bod iza Danske u grupi koju je na vrhu završila Italija i te nisu bili ni blizu plasmana.

Zvezde tima: Tu su iskusni Petr Čeh i Tomaš Rosicki, zatim Petr Jiraček i Jaroslav Plašil kao i sve bolji Mihal Kadlec.

Kada su poslednji put propustili veliko takmičenje: Propustili su i prethodni Mundijal dok su na prethodnom Evropskom prvenstvu stigli do četvrtfinala u kojem ih je savladao Portugal.

Prognoza za naredne dve godine: Takođe imaju problem sa godinama jer im najbolji igrači imaju 30 i više, pa se očekuje blagi pad u kvalitetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track