PIROVA POBEDA: Trijumf Hrvatske nad Australijom u senci užasne povrede Pranjića
Foto: AP

Jelavi postigao jedini pogodak

PIROVA POBEDA: Trijumf Hrvatske nad Australijom u senci užasne povrede Pranjića

Brazil 2014 -
Jedini levi bek u ekipi Nike Kovača zbog oštrog starta morao je da napusti igru u 25. minutu

Reprezentacija Hrvatske savladala je Australiju sa 1:0 (0:0) u pripremnom meču golom Nikice Jelavića, ali u taboru "kockastih" nisu bili previše radostni jer je Danijel Pranjić na nosilima iznet sa terena.

Jedini levi bek u ekipi Nike Kovača zbog oštrog starta morao je da napusti igru u 25. minutu, a taj detalj samo je jedan u nizu grubih startova viđenih tokom meča odigranog u Salvadoru.

Pranjić tek treba da prođe detaljnije lekarske preglede i magnetnu rezonancu, ali je prema rečima Gorana Vlaovića situacija nepovoljna.

"Nažalost, bojim se da je Pranjić izgubljen za Svetsko prvenstvo. Imao sam problema sa zglobom, znam šta to znači, a ovo nije dobro izgledalo. Pranjićev zglob je bio pod 90 stepeni. Nije dobro".

Zanimljivo, da je Pranjića povredio ivan Franjić, Australijanac hrvatskog porekla.

http://www.youtube.com/watch?v=70FyaV3Un14

Hrvatska je uoči starta priprema ostala bez Ivana Strinića, a ako otpadne i Pranjić, to znači da neće imati levog beka na Mundijalu, već će tu poziciju prinudno morati da pokriva neko od igrača.

Hrvatska je jedini gol postigla u 58. minutu preko Nikice Jelavića. Kovač je na teren izveo postavu: Pletikosa - Pranjić (Vrsaljko), Lovren, Vida, Srna - Brozović, Modrić (Rakitić), Kovačić (Samir), Perišić (Rebić) - Eduardo (Olić), Jelavić (Mandžukić).

http://www.youtube.com/watch?v=N3uOw6IhaPM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track