POMAMA: Zbog Mundijala u BiH uvezeno 60.000 televizora!
Foto: AP

Euforija zbog "zmajeva"

POMAMA: Zbog Mundijala u BiH uvezeno 60.000 televizora!

Brazil 2014 -
Na ovakav trend svakako je uticala i činjenica da se reprezentacija BiH kvalifikovala u završnicu planetarno najprestižnijeg sportskog takmičenja

SARAJEVO - Predstojeće Svetsko prvenstvo u fudbalu u Brazilu uticalo je na rast prodaje televizijskih uređaja u Bosni i Hercegovini za oko 30 odsto u prvih pet meseci ove godine u odnosu na isti period lani.

Na ovakav trend svakako je uticala i činjenica da se reprezentacija BiH kvalifikovala u završnicu planetarno najprestižnijeg sportskog takmičenja.

Da je u BiH svetsko prvenstvno u fudbalu izazvalo pojačanu tražnju za najsavremenijim TV uređajima, koji omogućavaju vrhunske standarde u prenosu slike, potvrđuje i činjenica da je u prvih pet meseci 2014. u BiH uvezeno 59.641 televizora, u vrednosti 27 miliona KM (13,8 miliona evra).

Uvezene su sve vrste TV uređaja - plazma, LCD i LED televizori.

"U BiH je u ovoj godini uvezeno 13.387 televizora više u odnosu na isti period prošle godine, kada je uvezeno ukupno 46.254 komada TV prijemnika, ukupne vrednosti 21 milion KM", kaže načelnik Odeljenja za komunikacije Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, Ratko Kovačević.

Inače, u toku cele 2013. godine u BiH je ukupno uvezeno 129.797 komada TV uređaja, u ukupnoj vrednosti 58 miliona KM.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track