MARIO BALOTELI: Gol posvećujem verenici
Foto: Reuters

Junak Azura

MARIO BALOTELI: Gol posvećujem verenici

Brazil 2014 -
Nikada nisam igrao na Svetskom prvenstvu, tako da je ovo sve fantastično. Gol posvećujem svojoj verenici, ali i prijateljima kod kuće, rekao je napadač Italije

MANAUS - Strelac pobedničkog gola za Italiju u današnjem duelu protiv Engleske na Svetskom prvenstvu u fudbalu Mario Baloteli posvetio je taj pogodak svojoj verenici.

"Ovo mi je sasvim novo iskustvo. Nikada nisam igrao na Svetskom prvenstvu, tako da je ovo sve fantastično. Gol posvećujem svojoj verenici, ali i prijateljima kod kuće", rekao je Baloteli odmah posle utakmice.

Italija je pobedila Englesku sa 2:1, a drugi gol za "azure" postigao je Baloteli. Meč se igrao u Manausu, u Amazoniji.

"U Manausu su ekstremni vremenski uslovi. U Resifeu i drugim gradovima nije tako, inače bi trebalo da postoje tajm-auti u svakoj utakmici. Ovaj meč je bio jako težak zbog vremena, ali i zato što je Engleska jaka. Najvažnije je da smo pobedili", rekao je Baloteli.

Italija u sledećem kolu igra protiv Kostarike, koja je danas neočekivano pobedila Urugvaj 3:1.

"Gledao sam prvih nekoliko utakmica, i ima nekih slabih timova, ali su svi organizovani. Mi se, međutim, ne plašimo nikoga. Neka se drugi plaše Italije. Razmišljamo sada samo o Kostariki i ni o čemu drugom, jer inače ne bismo nigde ni stigli", rekao je Baloteli.

Kapiten Engleske Stiven Džerard kazao je da bi njegov tim u svakom slučaju morao da ide na pobedu protiv Urugvaja.

"Ovako će samo izazov biti veći. Italija je dobar tim, ali smo znali kako će da igraju. Nisu nas iznenadili. Jesmo razočarani, jer smo uložili mnogo toga, a nismo ništa dobili", rekao je Džerard.

Engleska je igrala dobro i stvarala je šanse, a kapiten je bio zadovoljan nastupom.

"Kritikovali su nas pre četiri godini zato što smo bili pasivni i bezopasni u napadu, ali mislim da je svako ko je gledao utakmicu mogao da vidi da smo se trudili da budemo kreativni. Napadali smo i napadali, dali smo sve od sebe i nismo imali sreće da budemo nagrađeni za to", rekao je Džerard.

On je takođe kazao da su uslovi za igru bili teški.

"Bila je teška noć, bez obzira na uslove, uvek je teško igrati protiv Italije. Bilo je toplo, lepljivo i suvo pod nogama, ali to su, na kraju krajeva, samo izgovori, a mi još nismo prošli grupu", rekao je Džerard.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja