BLOG UŽIVO: Suarez: 100 odsto sam spreman za Engleze
Foto: Reuters

Dan peti

BLOG UŽIVO: Suarez: 100 odsto sam spreman za Engleze

Brazil 2014 -
Oni su ili moji saigrači iz Liverpula ili sam igrao protiv njih. Imaju neke nedostatke u odbrani koje bismo mogli dobro da iskoristimo, ocenio je Suarez.
1 / 3 Foto: Reuters

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti o Svetskom prvenstvu na jednom mestu.02.00 - Prvi remi i pobede Nemačke i SADPetog dana takmičenja na Svetskom prvenstvu u Brazili konačno je viđen jedan remi. Bodove su podelile reprezentacije Irana i Nigerije koje su u Grupi F odigrale meč bez golova. U prvom meču dana Nemačka je u evropskom derbiju Grupe G deklasirala Portugal sa 4:0, dok je nešto kasnije u istoj grupi selekcija SAD savladala favorizovanu Ganu sa 2:1. Mundijal se u utorak nastavlja mečevima Grupe H, Belgija – Alžir (18.00) i Rusija – Južma Koreja (00.00). Na teren će ponovo i domaćin Svetskog prvenstva selekcija Brazila, koja u drugom kolu Grupe A igra protiv Meksika (21.00).00:30 Mata: Nemojte da nas otpisujete Reprezenativac Španije Huan Mata izjavio je da Španija ne bi trebalo da menja stil igre, bez obzira na poraz od Holandije na startu Mundijala. "Taj način igre doneo nam je velike trijumfe. Stvarno ne vidim razlog zašto bismo drugačije igraliNemojte da nas otpisujete. Ništa nije izgubljeno. Ovaj poraz je bio šokantan za sve, ali moramo da ostanemo verni sebi", zaključio je Mata. 00:00 - Selektor Nigerije: Moramo Bolje protiv BiH Selektor Nigerije Stiven Keši istakao je posle remija sa Iranom da njegov tim mora da igra mnogo bolje. Selekcije Irana i Nigerije odigrale su najlošiji meč na Mundijalu, koji je završen bez golova. "Momci su bili nervozni, ali to se dešava u fudbalu. Nismo igrali kako sam očekivao, ali moramo dalje. Želeli smo pobedu, ali prihvatamo remi. Moramo bolje protiv Bosne i Hercegovine", rekao je Keši.23:30 - Suarez: 100 odsto sam spreman za Engleze Urugvajski reprezentativac Luis Suarez rekao je da se potpuno oporavio od povrede kolena i da će iskoristiti svoje poznavanje engleskog fudbala u susretu sa tom selekcijom na Svetskom prvenstvu. "100 odsto sam spreman i imam veliku želju da pomognem svojim saigračima. Nisam propustio ni dan rehabilitacije", rekao je Suarez uoči susreta drugog kola na Mundijalu. Suarez je rekao da odlično poznaje svih 23 igrača sa spiska selektora Roja Hodžsona. "Oni su ili moji saigrači iz Liverpula ili sam igrao protiv njih. Imaju neke nedostatke u odbrani koje bismo mogli dobro da iskoristimo", ocenio je Suarez.

22:50 - Meksikanci: Pokušaćemo da zagorčamo život Brazilcima Fudbaler Meksika Oribe Peralta rekao je danas da će njegova reprezentacija učiniti sve da savlada domaćina na Svetskom prvenstvu u Brazilu i tako utakmicu pre kraja grupne faze obezbedi plasman u osminu finala. "Veoma smo smireni pred susret sa Brazilom, to bi mogao da bude još jedan korak napred ka našem cilju. Ali, Brazil je težak, veoma težak protivnik. Pokušaćemo da im zagorčamo život, jer će ova utakmica biti od presudnog značaja. Ipak, to je reprezentacija koju možemo da pobedimo ako budemo igrali dobro", rekao je Peralta

22:00 - Bento: Sve je bilo rešeno u prvom poluvremenuSelektor Portugala Paulo Bento rekao je da je već na poluvremenu shvatio da će njegova ekipa izgubiti od Nemačke pošto je protivnik imao tri gola prednosti. "Utakmica je bila rešena već u prvom poluvremenu, nema tu mnogo o čemu da se govori. Dali smo sve od sebe da ne ostanemo inferiorni, ali Nemci su imali brojčanu i veliku rezultatsku prednost", rekao je Bento posle utakmice u Salvadoru. Bento nije želeo da komentariše suđenje srpskog arbitra Milorada Mažića. Portugal će u sledećem kolu igrati protiv SAD, dok će se Nemačka sastati sa Ganom. 20:55 - Miler: Odličan rezultat Junak ubedljive pobede reprezentacije Nemačke nad Portugalijom (4:0) Tomas Miler izjavio je da je zadovoljan otvaranjem Svetskog prvenstva Brazilu. "Tri gola na prvom meču i protiv takvog protivnika je odličan rezultat. Nisam tip igrača koji se plaši, jer poslednje četiri godine igram na svetskom nivou. Dobro smo ušli u meč, imali smo nekoliko polušansi i odjednom je bilo 2:0 za nas. To je odlična prednost kada se igra po ovakvoj vrućini", rekao je Miler posle meča. Narednu utakmicu na Mundijalu Nemačka će odigrati 21. juna u Fortalezi protiv Gane, dok Portugaliju narednog dana očekuje duel sa SAD. 19:44 - Del Boske: Želimo da pobedimo u naredne dve utakmiceSelektor Španije Visente del Boske rekao je da nikom u timu nije zagarantovano mesto na Svetskom prvenstvu. "Želimo da pobedimo u preostale dve utakmice. To neće biti lako, ali je moguće. Mislimo da možemo da izadjemo iz teške situacije... Ako i bude bilo promena u timu to neće biti upiranje prstom u bilo koga. Uradićemo ono što je najbolje za tim", rekao je Del Boske. Španija je u prvom kolu Grupe B Svetskog prvenstva ubedljivo poražena od Holandije sa 5:1, a u drugom kolu se sastaje sa Čileom.

19:00 - Dešam: Znali smo da će biti teškoSelektor Francuske Didije Dešam rekao je da je na vreme upozorio svoje fudbalere koliko će im teško biti na startu Svetskog prvenstva. "Ovo je najviši nivo, nikada nije lako na početku takmičenja, uvek imate neke sumnje. Pitate se kako će svaki igrač da odgovori izazovima. Moj posao je da ih unapred upozorim", rekao je Dešam dan posle pobede njegove ekipe nad Hondurasom na početku Mundijala. Francuzi u narednom meču igraju protiv Švajcarske. "Njihov napad je mnogo drugačiji, više se ističu individualno, posebno na krilima. Očigledno je da će biti posvećeni i sigurno da neće biti ni slično kao što je bilo protiv Hondurasa", istakao je selektor Francuske. 18:15 - Kovač: Napašćemo Kamerun Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Niko Kovač obećao je da će njegova ekipa napasti Kamerun u predstojećem meču na Svetskom prvenstvu. "Protiv Kameruna će biti potpuno drugačija igra. Bilo je teško napasti Brazil, morali smo da tražimo šansu kroz kontranapade, ali protiv Kameruna ćemo imati veći posed lopte i težićemo dominaciji na terenu", rekao je Kovač. Hrvatska je na otvaranju Mundijala poražena od Brazila (3:1). Drugi meč u Grupi A Hrvatska igra u utorak protiv Kameruna, koji je u prvom kolu izgubio od Maksika sa 1:0. "Ako prvi postignemo gol to će biti prednost, bilo bi dobro da na poluvreme odemo s prednošću. Znamo sve o Kamerunu i shodno tome ćemo postaviti i taktiku. Naš cilj su sva tri boda", kazao je Kovač. 17:45 - Sako: Ovo je sramota Reprezentativci Francuske besni su jer pre početka meča sa Hondurasom nisu intonirane nacionalne himne. Štoper Mamadu Sako, koji je rekao da je to što se dogodilo sramota za organizatore. "Da smo igrali s Brazilom, siguran sam da bi domaćini pronašli način kako da reše problem i puste himnu. Pevanje Marseljeze čini me ponosnim i žao mi je što mi to nije bilo omogućeno. No, čuo sam naše navijače u publici kako pevaju i to je bilo divno", kazao je Sako. Organizatori su uputili izvinjenje s obrazloženjem da se na stadionu pokvario razglas.

16:59 - Nemci na stadionu Uniona u Berlinu čekaju meč sa Portugalom

Foto: Twitter
Foto: Twitter

15:49 - Nestvarno: Navijači Japana očistili su stadion posle meča sa Obalom Slonovače

15:47 - Raul: Verujem u Kasiljasa i ŠpanijuBivši napadač madridskog Reala Raul Gonzales Blanko veruje da će Španija uspeti da se oporavi od skandaloznog poraza na startu Mundijala protiv Holandije od 5:1."Ne verujem da je ovo kraj španske ere."On je, međutim, podsetio da je Španija i pre četiri godine startovala na Mundijalu porazom u grupi, protiv Švajcarske od 1:0."Nijedna ekipa u istoriji svetskih prvenstava nije uspela da osvoji titulu, a da je izgubila prvu utakmicu, što je nama pošlo za rukom u Južnoj Africi. Mislim da će tim uspešno nastaviti da brani titulu i to će morati da pokaže protiv Čilea i Australije", rekao je Raul.On je naglasio da je Holandija pokazala da je napredovala u odnosu na 2010. godinu."Holandija je bila brza u kontranapadu, a glavna fugura bio je Arjen Roben koji je nadvisio celu špansku odbranu. Brzina njihovog napada sve je iznenadila. Mislim da je finale Lige šampiona krajem sezone u kojoj su igrali španski klubovi prilično iscrplo sve igrače i da nije bilo vremena da se oporave. Ne tražim opravdanje, ali očigledno je da su bili pomalo umorni", zaključio je Raul koji sada igra u Kataru.

15:39 - Bastijan Švajnštajger spreman za duel protiv Portugalije

15:10 - David Luiz usrećio uplakanog dečaka na treningu

14:37 - De Jong: Dosta euforije, još ništa nismo postigliHolandski fudbalski reprezentativac Najdžel de Jong rekao je danas da ekipa nikako ne sme da se izgubi u euforiju zbog ubedljivog trijumfa nad Španijom (5:1) na startu Mundijala."Razumem da je nastala velika euforija. Međutim, važno je da sada budemo skoncentrisani na Australiju. Naravno, zabeležili smo fantastičnu pobedu nad svetskim i evropskim šampionima. Ipak, to je samo jedan meč, još ništa nismo postigli", rekao je De Jong novinarima u Rio de Žaneiru.

14:30 - Džerard: Izvući ćemo pouke iz poraza od ItalijeKapiten fudbalske reprezentacije Engleske Stiven Džerard izjavio je danas da njegova ekipa mora da izvuče pouke iz poraza od Italije na početku Svetskog prvenstva u Brazilu, kako bi pobedila u preostale dve utakmice i nastavila takmičenje. Engleska je u nedelju ujutro izgubila od Italije sa 1:2, u utakmici prvog kola Grupe D na Svetskom prvenstvu u Brazilu."Ključno je da vidimo šta smo radili dobro i gde smo grešili protiv Italije. Primili smo dva gola i to moramo da analiziramo. Oni su nam pravili probleme po levoj strani i time ćemo morati da se pozabavimo. Pokušaću da podignem igrače jer nas čeka utakmica protiv Urugvaja. Moramo što pre da se vratimo. Imamo još dve utakmice i ako osvojimo šest bodova, možemo da prođemo grupu", rekao je Džerard.Džerardov saigrač iz Liverpula Luis Suares zbog povrede kolena nije igrao za Urugvaj protiv Kostarike. Selektor Urugvaja Oskar Tabares ostavio ga je na klupi iz predostrožnosti, kako bi bio spreman za utakmicu sa Engleskom."Nismo se čuli, ali sada je nešto tih, pa očekujem da će igrati protiv nas", rekao je Džerard.

14:23 - Kamila izabrala Portugaliju

14:17 - Edin Džeko se oglasio na Fejsbuku"Znam da će biti i onih koji su nezadovoljni, znam da će biti i onih koji će reći da smo mogli više i bolje, a znam i to da je na hiljade i hiljade ljudi ponosno na nas, ali nažalost, nismo uspeli da slavimo, iako smo dali sve od sebe.Nakon (ne)prospavane noći, kod mene i mojih saigrača ostaje žal, jer smo dokazali da možemo, a na kraju smo nesrećno poraženi sa 2:1.Ipak, nekada te i sreća mora pomaziti, a mi je protiv Argentine jednostavno nismo imali - autogol, pa odbrana Romera kod pokušaja Lulića, pa gol Mesija...I pre ovog meča smo znali da će nam Nigerija i Iran biti najbitnije utakmice, u pokušaju da prođemo dalje, a to se sada i potvrdilo.I pre sam verovao da možemo dohvatiti drugi krug, a nakon Marakane, u to sam 100 posto siguran.Možemo i hoćemo, jer ćemo dati sve od sebe da pokažemo kako nismo slučajno namučili jednog od najvećih favorita za osvajanje SP-a.I da ne zaboravim - bio sam neopisivo ponosan i srećan što se naša himna prvi put začula na SP-u, baš kao i Vi, a radost su nam doneli i naši rukometni Zmajevi, kojima ovim putem čestitam plasman na SP u Kataru: Bravo majstori, znamo da ste i vi uz nas!A navijačima poručujem - Verujte u nas, jer vaša podrška nam je potrebnija nego ikada...Vaš Edin Džeko!!!"

13:54 - Samjuel Eto po svemu sudeći neće igrati protiv Hrvatske

13:39 - Nemci i kolačima bodre svoje ljubimce

13:20 - Marko Rojs podržao svoje saigračeNemačka je na Svetskom prvenstvu oslabljena neigranjem Marka Rojsa, zbog povrede. Ipak, bivši fudbaler Borusije našao je načina da podrži svoje saigrače pred večerašnji duel sa Portugalijom

Pregled četvrtog dana Mundijala možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track