BLOG UŽIVO: Čileanci: Možemo da budemo iznenađenje Mundijala
Foto: Reuters

DAN SEDMI

BLOG UŽIVO: Čileanci: Možemo da budemo iznenađenje Mundijala

Brazil 2014 -
Možemo da idemo do kraja i da budemo iznenađenje ovog Svetskog prvenstva, rekao je Vidal
1 / 7 Foto: Reuters

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti o Svetskom prvenstvu na jednom mestu.

02:10 - U četvrtak veliki derbi Engleska - Urugvaj

Sutrašnji program na Mundijalu otvaraju reprezentacije Kolumvije i Obale Slonovače (18), sledi meč Engleska - Urugvaj (21), dok od ponoći igraju Japan i Grčka. Sve mečeve možete pratiti na portalu Kurir sporta putem ekskluzivne aplikacije urađene u vrhunskoj tehnologiji.

Šestog dana ostvareni su sledeći rezultati

Holandija - Australija 3:2

Španija - Čile 0:2

Kamerun - Hrvatska 0:4

00:30 - Čileanci: Možemo da budemo iznenađenje MundijalaReprezentativac Čilea Arturo Vidal rekao je, posle pobede nad Španijom, da njegova reprezentacija može da bude iznenađenje Svetskog prvenstva u Brazilu. "Igrali smo dobro, imamo mladu reprezentaciju koja želi da pobeđuje. Možemo da idemo do kraja i da budemo iznenađenje ovog Svetskog prvenstva", rekao je Vidal za italijanske medije. "Ne znam da li smo mi iznenađenje na Mundijalu... Idemo utakmicu po utakmicu. Holandija je veliku protivnik, ali mi smo opušteni i idemo da pobedimo", kazao je posle meča Aleksis Sančez.00:22 - Džerard: Zaboraviću na prijateljstvo sa Suarezom Kapiten fudbalske reprezentacije Engleske Stiven Džerard rekao je da će prijateljstvo sa saigračem iz Liverpula Luisom Suaresom ostaviti po strani u predstojećem meču protiv Urugvaja. "Ako prođem pored njega u tunelu javiću mu se i pozdraviću se sa njim, ali u tom trenutku sigurno neću biti u potrazi za prijateljima i saigračima. I on zna da kada sudija označi početak meča da više nema prijateljstva. Ali, pre i posle tog meča on će uvek biti prijatelj", rekao je Džerard za britanske medije. 00:15 - Kasiljas: Tražimo oproštaj Golman španske fudbalske reprezentacije Iker Kasiljas izvinio se navijačima posle eliminacije sa Svetskog prvenstva u Brazilu. "Kad ne uspeš da pobediš u prve dve utakmice teško je objasniti šta se dogodilo. Izvinjavam se svima. Tražimo oproštaj od svih navijača, mada se nadam da znaju da smo uradili sve što smo mogli da bismo ih ponovo obradovali. Ova ekipa nije zaslužila da ovako završi", rekao je Kasiljas, prenose španski mediji."Kad nemate sreće i kad niste u formi na Svetskom prvenstvu, dešava se ovo. Niko nije očekivao ovako nešto, ali to je fudbal", kazao je golman španske reprezentacije.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

23:55 - Koentrao se vratio u MadridPortugalski fudbaler Fabio Koentrao vratio se u Madrid gde će nastaviti oporavak od povrede zadnje lože. Koentrao se povredio na susretu sa Nemačkom na Svetskom prvenstvu u Brazilu i za njega je završen Mundijal. Real Madrid je objavio da će Koentraov oporavak trajati mesec dana.23:41 - Tapkaroši prodavali ulaznice po 3.000 dolaraBrazilska policija saopštila je da je uhapsila dvojicu Holanđanina i dvojicu Australijanaca, jer su, navodno, preprodavali karte za meč reprezentacija te dve zemlje na SP. Portparol odeljenja javne bezbednosti Alan Kardoso je kazao da su oni uhapšeni nekoliko sati pre početka meča, jer pokušali da preprodaju 43 ulaznice, a za svaku su tražili po 3.000 dolara. Oni su negirali da su želeli da preprodaju karte, već su naveli da ih čuvaju za prijatelje.23:11 - Uhapšen navijač koji je pokušao da uđe u argentinski kampBrazilska policija uhapsila je danas navijača koji je pokušao da uđe u kamp fudbalske reprezentacije Argentine u Belo Horizonteu. Uhapšeni 33-godišnji Brazilac Denis Andre Oliveira rekao je da je samo želeo da dobije autogram Lea Mesija. Jedan navijač je 11. juna ušao na teren tokom treninga Argentine i očistio je kopačke fudbaleru pre nego što ga je obezbeđenje udaljilo.

22:41 - Keiroš: Iranu će biti potrebno čudo protiv ArgentineSelektor iranske fudbalske reprezentacije Karlos Keiros priznao je da će njegovom timu biti potrebno čudo u predstojećem meču Mundijala protiv Argentine. "Biće potrebno da napravimo čudo jer je Argentina jedan od najboljih timova na svetu, a i imaju jedan dan odmora više od nas", rekao je Keiroš. On je, očigledno u šali, primetio da bi Mesi mogao da bude najbolji fudbaler sveta "ali pod uslovom da nije vanzemaljac"

22:26 - Boateng: Borićemo se do smrti protiv NemačkeFudbaler Gane Kevin Prins Boateng rekao je da će se njegova selekcija boriti do smrti u predstojećem meču protiv Nemačke na SP u Brazilu. "Biće kao u starom Rimu. Ljudi će biti oko terena i želeće da vide dva tima koja se bore. Tim koji to želi više, pobediće, a mi ćemo se boriti do smrti", rekao je Boateng. Gana je u prvom kolu Grupe G izgubila od selekcije SAD sa 2:1, a u drugom će igrati protiv Nemačke, koja je ubedljivo savladala Portugal sa 4:0. Boateng je 2009. godine odlučio da nastupa za Ganu, zemlju u kojoj je rođen njegov otac, a na ovom Mundijalu će igrati igrati protiv svog polubrata, Džeroma Boatenga koji nosi dres Nemačke.21:55 - Azar povredio petu, ali će biti spreman za RusijuBelgijski fudbaler Eden Azar propustio je trening zbog povrede pete, ali će biti spreman za susret sa Rusijom na Svetskom prvenstvu. Azar se povredio na utakmici sa Alžirom 2:1, a rendgen je pokazao da se radi o manjoj povredi. On nije u sredu trenirao iz predostrožnosti, rekao je selektor reprezentacije Belgije Mark Vilmoc.

21:31 - Roben: Ovo je veliki korakReprezentativac Holandije Arjen Roben izjavio je da je njegova ekipa pobedom nad Australijom napravila veliki korak ka plasmanu u drugu rundu takmičenja na SP. "Oni su zaista igrali agresivno, igrali su kao da im je ovo poslednja šansa. Bili smo malo pod pritiskom... Ali, napravili smo veliki korak danas. Imamo maksimalan broj bodova. I gol razlika može da bude presudna, tako da je prva utakmica bila veoma važna..", rekao je Roben.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21:15 - Selektor Australije: Bili smo veličanstveniSelektor Australije Angelos Postecoglu rekao je da su njegovi fudbaleri bili veličanstveni u porazu od Holandije na SP. "Ne mogu da svalim krivicu na igrače. Stvarno sam želeo da budemo uzbudljiv tim i oni su bili veličanstveni danas", rekao je Postecoglu posle utakmice u Porto Alegreu. Australija je izgubila od Holandije sa 3:2 i tako izgubila šansu za plasman u osminu finala Mundijala u Brazilu.

20:50 - Čileanski navijači pravili nerede na stadionu uoči početka meča sa ŠpanijomČileanski navijači, njih oko storinu, pravili su nerede sat vremena uoči početka meča drugog kola Mundijala protiv Španije, pošto su provalili u medija centar na Marakani i srušili jedan improvizovani zid. Obezbeđenje je zadržalo grupu od oko 30 čileanskih navijač, dok su ostali uspeli da pobegnu. Jedna Čileanka je tom prilikom povređena i odvedena je u kolicima iz prostorije.

20:18 - KAO KRUŠKE: Čileanci popadali sa kamioneta dok su slavili pobeduČile je uspeo da ostvari pobedu na svom prvom meču na ovogodišnjem Mundijalu, a to je u domovini dočekano sa oduševljenjem.

20:14 - Ronaldov doktor: Kristijanu je ugrožena karijeraDoktor Kristijana Ronalda savetovao je kapitena reprezentacije Portugalije da odustane od daljeg takmičenja na Mundijalu. Doktor Žoze Karlos Noronja je upozorio najboljeg igrača sveta da bi mogao trajno da ošteti ligament kolena ukoliko odluči da se ne povuče sa SP. Noronja je rekao Ronaldu da dopusti kolenu da se odmori i da mu je karijera u opasnosti, na šta je fudbaler Reala odgovorio da on samostalno odlučuje o tome. Ronaldo ima velikih problema sa levim kolenom od početka godine, propustio je nekoliko utakmica za Real, a prvi trening u Brazilu morao je da napusti. On je igrao protiv Nemačke (0:4), ali nije prikazao igru kakva se od njega očekuje.19:40 - Kapiten Urugvaja Lugano ne igra protiv Engleske Kapiten urugvajske fudbalske reprezentacije Dijego Lugano neće moći zbog povrede kolena da igra u ključnoj utakmici D grupe prvenstva sveta u Brazilu protiv Engleske u četvrtak.Tridesettrogodišnji defanzivac ima bolove u kolenu i za sada ne reaguje na terapiju, ali neće morati na operaciju, saopštila je Urugvajska fudbalska federacija.

18:50 - Gola devojka snimljena u hotelu engleske reprezentacijeBritanski novinari usnimili su golu devojku na terasi jedne hotelske sobe gde je smeštena engleska reprezentacija. Od ranije je poznato da su Englezi dobili zabranu dovođenja žena i devojaka na SP. "Nije bila stidljiva. Izgledalo je kao da želi da privuče nečiju pažnju. Bila je svesna da mogu da je vide", rekao je jedan svedok za britanske medije. Međutim, rukovodstvo hotela je reklo da se radi o gošći hotela koja je gola izašla da pokupi svoj veš koji se sušio. Njene fotografije pogledajte OVDE

18:29 - Evra: Ne smemo da se ponašamo kao zvezdeFrancuski fudbalski reprezentativac Patris Evra upozorio je svoje saigrače da ne počnu da se ponašaju kao zvezde, jer je to siguran put ka neuspehu na Mundijalu. "Onog dana kada počnemo da mislimo kaklo je sve lako i da se ponašamo kao zvezde, tada ćemo doživeti pad", rekao je Evra. On se čak našalio na račun sjajne atmosfere koja vlada u taboru "trikolora", za razliku od one pre četiri godine u Južnoj Africi kada su eiminisani već u grupnoj fazi takmičenja.

18:14 - Reprezentativci Gane se sukobili sa selektorom?Fudbalski savez Gane (GFA) demantovao je navode da su se reprezentativci te zemlje sukobili selektoru Kvesiju Apiji posle poraza od SAD na SP. Konferencija za novinare te selekcije zakazana za utorak je otkazana, a pojedini lokalni mediji preneli su da je do toga došlo jer su igrači odbili sa se pojave na njoj. Navodno su igrači predvođeni Kevinom Prinsom Boatengom izrazili nezadovoljstvo Apijinom taktikom u porazu od Amerikanaca u Natalu sa 2:1. Boateng i najveća zvezda tima Majkl Esjen počeli su susret na klupi za rezerve. GFA je takođe naveo da je konferencija za medije pomerena sa jutra na poslepodne jer se tim kasno vratio iz Natala u svoju bazu.

17:48 - Brazilci imaju poverenje u SkolarijaPredsednik Brazilske fudbalske konfederacije Žoze Marija Marin ocenio je posle remija protiv Meksika od 0:0 u meču drugog kola grupe A na Mundijalu da ima puno poverenje u selektora Luisa Felipea Skolarija. "Zadovoljan sam kako je tim juče igrao", rekao je Marin. On je naglasio da bi "naravno, bilo bolje da je ostvarena pobeda, ali sama činjenica je golman Meksika Očoa bio najbolji igrač na terenu potvrđuje činjenicu da je Brazil bio mnogo kvalitetniji".

17:31 - Gerd Miler: Tomas Miler će oboriti rekord po broju golova na SPLegendarni nemački centarfor Gerd Miler rekao je da je siguran da će njegov prezimenjak i naslednik u reprezentaciji Tomas Miler oboriti rekord po broju postignutih golova na SP. Rekorder po ukupnom broju golova na Mundijalima je veliki Brazilac Ronaldo, koji je bio strelac 15 golova. On je 2006. oborio rekord Gerda Milera, koji je do tada bio najbolji strelac. Na putu Tomasa Milera nalazi se i rekord Miroslava Klozea, strelca 14 pogodaka. Ovaj veteran je u ponedeljak ostao na klupi.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

17:11 - Grizman: Nismo favoriti, teško sa ŠvajcarskomVezni fudbaler reprezentacije Francuske Antoan Grizman veruje da će njegova ekipa imati težak posao sa Švajcarskom. "Galski petlovi" su u premijernoj utakmici na SP savladali Honduras sa 3:0, a u petak im sledi drugi meč grupe E. "Nismo favoriti, pobedili smo tek jednu utakmicu. Dobro smo startovali, ali moramo da budemo fokusirani i spremni za duel sa Švajcarskom, neće nam biti lako", rekao je Grizman.16:44 - Pele propustio prvo poluvreme meča Brazil - Meksiko zbog gužveJedan od najboljih fudbalera svih vremena Pele propustio je prvo poluvreme meča između Brazila i Meksika zbog saobraćajne gužve. "Prvi put u životu sam morao da slušam prenos prvog poluvremena utakmice Brazila u kolima, pošto sam bio zaglavljen u saobraćaju", rekao je Pele.Veći deo Brazila praktično je stao tokom utakmice sa Meksikom, a u svim gradovima su viđene rekordne gužve, zato što su svi krenuli kućama da bi stigli na početak meča. Utakmica je odigrana u Fortalezi, a završena je bez golova.16:21 - Pogledajte kako je Meksikanac prevario Argentinke

http://www.youtube.com/watch?v=iSau8PDlufg
15:36 - Navijač poginuo u Briselu dok je slavio pobedu Belgije

14:54 - Pucnjava ispred hotela u kojem su smešteni reprezentativci Hondurasa

http://www.youtube.com/watch?v=n4GSF1YR2is

14:23 - Meksički narko-bos uhapšen kada je krenuo na Mundijal

Pored nekih očajnih poteza fudbalera na Svetskom prvenstvo, čini se da je najveća glupost vezana za dosadašnji tok Mundijala napravljena u Meksiku. Jedan od narko-bosova krenuo je na Mundijal, ali je uhapšen kada se prijavio na aerodromu pod svojim imenom.

13:49 - Bentu preti kazna zbog kritikovanja MažićaSelektor fudbalske reprezentacije Portugalije Paulo Bento mogao bi da bude kažnjen zbog kritikovanja srpskog sudije Milorada Mažića posle ubedljivog poraza od Nemačke (4:0) na startu G grupe Svetskog prvenstva. Bento je izjavio da je Mažić pokazao pristrasnost tokom meča, poklonio penal Nemcima i nezasluženo isključio igrača Portugalije Pepea. Kako navodi sajt Jahu sports, Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) mogla bi da suspenduje ili novčano kazni porugalskog stručnjaka. Mažić je prema procenama engleskog Gardijana meč odsudio odlično i navodi se da je svaka njegova odluka bila ispravna.

13:12 - Zlatan Ibrahimović stigao u Brazil

12:31 - David Luiz je utehu posle remija s Brazilom pronašao u društvu svog sestrića

12:13 - Lažna uzbuna zbog Mesija i dečaka

Mnogi mediji su ranije danas izvestili da je Mesi pronašao klinca kojeg je iskulirao, ali ispostavilo se da vest nije tačna.

11:54 - Holanđani se oštre za meč protiv Australije

http://www.youtube.com/watch?v=oApzhZNobDk

11:32 - Dvojica Amerikanaca uhapšena zbog proslave pobede nad Ganom

http://www.youtube.com/watch?v=-O0BSsde1hg

11:02 - Prognoza za meč Hrvatska - Kamerun

http://www.youtube.com/watch?v=FfKQAw3IvGQ

10:40 - Antiheroj šestog dana: Igor Akinfejev

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tužna je sudbina golmana. Nemaju prava na grešku kao drugi igrači u timu. Iskusni golman Rusije Igor Akinfejev napravio je veliki kiks na meču protiv Koreje i omogućio rivalu da povede sa 1:0. Na njegovu sreću Keržakov je nešto kasnije uspeo da spreči poraz.

10:32 - Junak šestog dana: Giljermo Očoa

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Golman Meksika Giljermo Očoa začarao je Brazilce i očarao čitav svet. Sjajnim odbranama izludeo je Nejmara i drugove i ražalostio temperamentne Brazilce. Zanimljivo je da Očoa nema klub, a nema sumnje da će već od danas postati meta brojnih menadžera.

10:22 - Kapelo: Dosta dobro smo reagovali posle primljenog golaSelektor Rusije Fabio Kapelo rekao je danas da su njegovi fudbaleri dobro reagovali posle primljenog gola i da mu je žao što nisu preokrenuli rezultat protiv Južne Koreje na Svetskom prvenstvu u Brazilu."Moji igrači su dosta dobro reagovali i to je za mene veoma važno, pogotovo što smo imali šanse da damo i drugi gol, ali to je fudbal... Bila je ovo dobra utakmica, oni su puno trčali u prvom poluvremenu, umorili se i posustali u drugom delu. Videli ste kakav su gol dali, nije bilo lako reagovati posle toga", rekao je Kapelo posle utakmice u Kujabi.

10:02 - Australija bez Miligana protiv HolandijeFudbaler reprezentacije Australije Mark Miligan povredio je zadnju ložu i propustiće predstojeći susret sa Holandijom na Svetskom prvenstvu. Selektor Angelos Postecoglu ostao je ranije i bez Ivana Franjića, koji je zbog povreda tetive završio učešće na Mundijalu. Australiji je potreban makar remi kako bi ostala u igri za plasman u osminu finala. Australija je u prvom kolu Grupe B izgubila od Čilea, a sa Holandijom će se sastati danas u 18.00.09:38 - Eto još ne zna da li će igrati protiv HrvatskeKapiten fudbalske reprezentacije Kameruna Samjuel Eto rekao je da još nije odlučio da li će nastupiti na današnjoj utakmici sa Hrvatskom na Svetskom prvenstvu. Najbolji kamerunski fudbaler naveo je da će učiniti sve da bude spreman za susret u Manausu posle povrede kolena."Ne mogu da vam dam odgovor koji bi vas zadovoljio, iako možda već i znam da li ću igrati ili ne. Čak i da znam, ne bih vam rekao", kazao je Eto.09:12 - Očoa: Ovo mi je bila utakmica životaGolman Meksika Giljermo Očoa rekao je da mu je utakmica sa Brazilom na Svetskom prvenstvu bila najbolja koju je odigrao u fudbalskoj karijeri."Mislim da je ovo svakako bila najbolja utakmica koju sam odigrao u životu. Odlično sam branio i sačuvao mrežu. Srećom po nas, ekipa je odigrala fantastično u odbrani i ceo tim je zaslužio ovaj veliki bod. Stvarno je bilo teško, zadovoljan sam što je nula ostala na semaforu", rekao je Očoa posle utakmice u Fortalezi.08:47 - Skolari: Igra mnogo bolja nego što rezultat kažeSelektor brazilskih fudbalera Luis Felipe Skolari rekao je da nije zadovoljan remijem, ali jeste igrom protiv Meksika na Svetskom prvenstvu."0:0 na kraju nije dobar rezultat, ali on ne oslikava kakva je bila utakmica. Igrali smo dobro protiv kvalitetne ekipe, želeli smo pobedu, očigledno, ali morate da poštujete protivnika, a Meksiko je veoma dobar tim", rekao je Skolari.

08:30 - Španci i Hrvati na popravnomDanašnji program na Mundijalu otvaraju reprezentacije Holandije i Australije (18), sledi meč Španija - Čile (21), dok od ponoći igraju Hrvatska i Kamerun. Sve mečeve možete pratiti na portalu Kurir sporta putem ekskluzivne aplikacije urađene u vrhunskoj tehnologiji.

08:15 - Petog dana ostvareni su sledeći rezultati

Belgija - Alžir 2:1

Brazil - Meksiko 0:0

Rusija - Koreja 1:1

Pregled šestog dana Mundijala možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track