KASTRO ČESTITAO MESIJU: Proslavio si plemeniti argentinski narod

Oglasio se legendarni Kubanac

KASTRO ČESTITAO MESIJU: Proslavio si plemeniti argentinski narod

Brazil 2014 -
Pismena poruka Fidela Kastra objavljena je u zvaničnim kubanskim medijima i u njoj se podseća da su Kuba i Kastro pomogli Maradoni da se izleči od bolesti zavisnosti, kao i da reši problem prekomerne težine

HAVANA - Legendarni vođa kubanske revolucije Fidel Kastro čestitao je Dijegu Armandu Maradoni na televizijskim komentarima prvenstva sveta u fudbalu u Brazilu, kao i Lionelu Mesiju koji je pobedničkim golom protiv Irana odveo Argentinu u osminu finala.

Pismena poruka Fidela Kastra objavljena je u zvaničnim kubanskim medijima i u njoj se podseća da su Kuba i Kastro pomogli Maradoni da se izleči od bolesti zavisnosti, kao i da reši problem prekomerne težine.

Kastro, koji je inače poznat kao bejzbol navijač, takođe je pohvalio Maradonu zbog njegove podrške bivšem predsedniku Venecuele, Ugu Čavezu, koji je umro marta 2013.

"Svaki dan sa zadovoljstviom pratim tvoj program, na Telesuru, u kojem komentarišeš Mundijal i zahvaljujući tim komentarima mogu sa posebnog nivoa da pratim taj sport", rekao je Kastro.

On je čestitao i Mesiju, "izvanrednom sportisti koji je proslavio plemeniti argentinski narod".

Maradona, koji je posle rehabilitacije na Kubi, preuzeo selekciju Argentine, sada je angažovan kao komentator na venecuelanskoj televiziji Telesur zajedno sa novinarom Viktorom Ugom Moralesom.

"Danas sam političar, ali sam kao dete i mladić bio sportista i najveći deo svog života posvetio sam toj plemenitoj delatnosti", rekao je 87. godišnji Kastro, koji se 2008. povukao sa mesta predsednika Kube posle 48 godina na vlasti.

Aktuelni predsednik Kube je njegov mlađi brat 83. godišnji Raul Kastro.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track