SJAJAN GEST GRKA: Odbili premije za Mundijal kako bi se izgradio nacionalni fudbalski centar
Foto: Reuters

Heleni kao primer

SJAJAN GEST GRKA: Odbili premije za Mundijal kako bi se izgradio nacionalni fudbalski centar

Brazil 2014 -
Ne želimo bonuse niti bilo kakav novac. Igramo samo za Grčku i naš narod. Jedino želimo da nas podržite izgradnjom sportskog centra u kome ćemo trenirati, navodi se u kratkom pismu

Reprezentacija Grčke nije uspela da se plasira u četvrtfinale Svetskog prvenstva pošto je posle izvođenja penala izgubila od Kostarike, ali je načinila jedan od najboljih gestova na Mundijalu.

Tokom šampionata stizale su vesti o bojkotu pojedinih afričkih zemalja zbog neisplaćenih premija, poput Gane ili Kameruna, a Grci su dali sasvim suprotan primer.

Reprezentativci ove zemlje kontaktirali su premijera Antonisa Samarasa i poručili mu da se odriču premija u korist izgradnje nacionalnog fudbalskog centra.

"Ne želimo bonuse niti bilo kakav novac. Igramo samo za Grčku i naš narod. Jedino želimo da nas podržite izgradnjom sportskog centra u kome ćemo trenirati", navodi se u kratkom pismu upućenom grčkom premijeru.

Grčki reprezentativci zabrinuti su za budućnost fudbala u ovoj zemlji, pogotovo jer je veći deo selekcije ispadanjem sa Mundijala završio reprezentativnu karijeru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track