BRANE ČAST SFRJ: Od 70 učesnika SP ostala trojica iz Srbije i dva Albanca
Foto: FOnet

Da li će neko stići do finala?

BRANE ČAST SFRJ: Od 70 učesnika SP ostala trojica iz Srbije i dva Albanca

Brazil 2014 -
Dvojica su igrači čiji su roditelji poreklom sa prostora bivše SFRJ, a trojica su sudije iz Srbije

RIO - Od skoro 70 igrača, selektora i sudija koji su nastupali za zemlje iz bivše Jugoslavije ili koji su poreklom sa prostora nekadašnje SFRJ, a danas brane boje drugih država, u završnici Mundijala ostalo ih je petorica.

Dvojica su igrači čiji su roditelji poreklom sa prostora bivše SFRJ, a trojica su sudije iz Srbije.U četvrtfinale SP plasirala se Belgija za koju nastupa Adnaj Januzaj. On je rođen u Belgiji, a njegovi roditelji su Albanci iz južne srpske pokrajine Kosova i Metohije.Škondran Mustafi igra za Nemačku. Mustafi je rođen u Nemačkoj, a njegovi roditelji su Albanci poreklom iz Gostivara, grada u Makedoniji.U završnici Mundijala ostala je i srpska sudijska trojka, koju čine Milorad Mažić, Milovan Ristić i Dalibor Đurđević.Na SP su bile reprezentacije BiH i Hrvatske, koje su eliminisane posle prvog kruga.

Vahid Halilhodžić je bio na klupi Alžira.Igrači koji vode poreklo sa prostora bivše SFRJ nastupali su i u selekcijama Australije i Švajcarske.

Za Švajcarsku su igrali Filip Senderos, Haris Seferović, Granit Čaka, Valon Behrami, Blerim Ćemaili, Ćerdan Šaćiri, Mario Gavranović, Admir Mehmedi, Josip Drmić.

Za Australiju su igrali Oliver Božanić, Ivan Franjić, Dario Vidošić, Metju Špiranović, Mile Jedinak i Judžin Galeković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track