ZNA SE KO JE TATA: Pogađa trojke kao nekada Hrvatima
Foto: Dado Đilas

Saleta i dalje služi šut

ZNA SE KO JE TATA: Pogađa trojke kao nekada Hrvatima

EP Košarka -
Đorđević cepao mrežicu kao u najboljim danima, a Markovića slabo šutiranje penala koštalo deset sklekova

Jednom majstor - uvek majstor. Pomerila se malo linija za tri poena u odnosu na vreme njegove igračke karijere, ali šut Saleta Ðorđevića i dalje prolazi kroz metu.Selektor je na treningu „orlova“ dohvatio nekoliko lopti i ko od šale iz smestio u mrežicu. Kad je pogodio trojku, normalno iz prvog pokušaja, odmah nam je kroz glavnu prošao legendarni pogodak protiv Hrvata, koji će vrlo verovatno biti rival Srbiji u borbi za polufinale.

Selektor trenira strogoću... Stefan Marković radi sklekove pred igračima i stručnim štabom
Selektor trenira strogoću... Stefan Marković radi sklekove pred igračima i stručnim štabom

Selektor ne igraNeće Sale biti unutar terena, ali momci koji igraju su pravi naslednici sjajnog šutera. Pre svega Bogdan Bogdanović, od koga se tek očekuje da namesti nišan u predstojećim mečevima.Jednom momku na jučerašnjem treningu šut ipak nije išao od ruke. Reč je o Stefanu Markoviću, koga je najslabije izvođenje slobodnih bacanja koštalo deset sklekova.

Teretana, bleja, tekmaOstali igrači su to propratili uz osmeh, a zamenik kapitena je stoički odradio kaznu za najslabijeg. Raduje što je Nikola Kalinić bio dobar s linije penala jer je u prvoj fazi šutirao samo 33 odsto (a trojke je gađao više od 50 odsto).Promenjen je grad, država, iz dvorane su izašli na stadion, ali je suština ostala ista. Srpski reprezentativci nastavljaju da gaze ka završnici Evrobasketa. U dosadašnjem delu šampionata „orlovi“ su igrali sjajnu košarku i pokazali da spadaju u najozbiljnije kandidate za visok plasman.

Daleko, daleko...ČUDESAN STADION, ALI PONESITE DVOGLEDImpresivno deluje stadion „Pjer Moro“, na kojem će se igrati završni mečevi EP. Fudbalski objekat podeljen je na dva dela, a nešto malo više od polove namenjeno je košarkaškim dešavanjima.Popeli smo se na tribine stadiona i utisak je očekivan - ništa se ne vidi! I to nije bila reč o najvišem nivou.Trener deluje baš daleko, pa će gledaoci u Lilu morati dobro da napregnu oči kako bi videli sve detalje. Za one s viših spratova stadiona toplo preporučujemo dvogled. Inače, Sale Ðorđević je posle treninga izjavio da su uslovi na stadionu sjajni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track