ZA DETALJE PITAJTE PEŠIĆA! Davidovac govorio o spisku za Evropsko prvenstvo: Spremni smo, ali ostaje žal...
Foto: Nemanja Nikolić

EVROBASKET 2022

ZA DETALJE PITAJTE PEŠIĆA! Davidovac govorio o spisku za Evropsko prvenstvo: Spremni smo, ali ostaje žal...

Eurobasket 2022 -

Košarkaška reprezentacija Srbije doputovala je u Prag gde će igrati utakmice Evropskog prvenstva, a pred novinare je po dolasku u hotel govorio Dejan Davidovac.

On je poručio da je ekipa spremna za veliko takmičenje i da su u tome pripomogle utakmice koje su prethodile putu u Češku.

- Imali smo dosta utakmica prijateljskih, mislim da smo dosta toga pokazali. Igrale su se i kvalifikacije tako da polako ulazimo u ritam, razmišljamo i idemo korak po korak. Spremni smo na ono što nas očekuje - rekao je Davidovac.

00:55

Izjava Dejana Davidovca

On je govorio i o izostanku kapitena, Nemanje Bjelice, koji je zbog povrede morao da bude otpisan sa spiska od 12 košarkaša koji će predstavljati Srbiju na šampionatu Evrope.

- Dugo je trajalo, to je Pešićeva odluka naravno, sigurno se dosta razmišlja, njega treba da pitate oko nekih detalja. Ostaje žal, Bjelica se povredio na početku i nije uspeo da se oporavi, žao mi je naravno. Milutinov nije doputovao, iskreno ne znam zašto - poručio je košarkaš CSKA iz Moskve pre nego što je prekinut rečima 'stiže brzo', koje su se odnosile na Nikolu Milutinova.

Košarkaši, Reprezentacija, Košarkaška Reprezentacija, EURO 2022
foto: Nemanja Nikolić

Podsetimo, centar reprezentacije Srbije je dobio poštedu i ekipi bi trebalo da se priključi za nekoliko dana.

Srbija prvu utakmicu igra u petak od 21 čas protiv Holandije, narednog dana u 17.30 ukrštamo koplja sa domaćinom Češkom, posle čega sledi dan odmora.

Iz Praga za Kurir - Dejan Ignjatović

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track