ČUDO U KELNU! NEMCI RAZBILI FRANCUZE: Lo i Šruder dovodili 20.000 gledalaca do transa! Trijumf u čast Novickog
Foto: Profimedia

EVROBASKET

ČUDO U KELNU! NEMCI RAZBILI FRANCUZE: Lo i Šruder dovodili 20.000 gledalaca do transa! Trijumf u čast Novickog

Eurobasket 2022 -

Košarkaši Nemačke razbili su favorizovanu Francusku SA 76:63 u Lankses Areni u Kelnu, pred blizu 20.000 gledalaca! Nemci su tako pripredili prvo veliko iznenađenje u B grupi Evrobasketa, ali i na čitavom turniru do sada.

Nemačka je imala čak četvoricu dvocifrenih u svojoj ekipi (Johanes Tilman, Nils Gifaj, Maodo Lo i Denis Šruder) i apsolutno je zasluženo pobedila ekipu koju su mnogi videli na prvom mestu grupe B na kraju grupne faze.

„Trikolori“ nisu pokazali igru kakvu je od njih očekivao selektor Vensan Kole, a ne zna se da li su bili lošiji u fazi odbrane ili napada.

U napadu su često izgledali kao da su se tek juče skupili i zaputili na kontinentalni šampionat, dok u odbrani nisu mogli da zaustave raspolozene igrače protivničke selekcije.

Evrobasket
foto: Profimedia

Maodo Lo i Denis Šruder su na terenu radili šta god su želeli, mučili su Francuze i svojim brzim prodorima, ali i šutevima za tri poena.

U šutu za tri su imali veliku pomoć i Nilsa Gifeja te Johanesa Fojtmana, a u reketu su potpuno neutralizovali opasnost koja im je pretila od Rudi Gobera.

Vensan Kole je pokušavao sve ne bi li razmrdao svoju ekipu, na terenu je bilo nekoliko potpuno različitih petorki, ali u reprezentaciji Francuske večeras nije bilo nijedne svetle tačke. Lo i Šruder su često navijače dovodili do transa, tako da se na narednim mečevima Nemačke može očekivati usijana atmosfera.

Dres sa brojem 14 koji je u košarkaškoj reprezentaciji Nemačke nosio legendarni Dirk Novicki završio je pod svodovima dvorane u Kelnu na ceremoniji koja je večeras organizovana u čast slavnog NBA asa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track