DENI AVDIJA DOVEO IZRAEL DO POBEDE POSLE PRODUŽETKA: Plejmejker Partizana Madar igrao 7 minuta, Finci prokockali prednost!
Foto: Printscreen

EVROBASKET

DENI AVDIJA DOVEO IZRAEL DO POBEDE POSLE PRODUŽETKA: Plejmejker Partizana Madar igrao 7 minuta, Finci prokockali prednost!

Eurobasket 2022 -

Selekcije koje se nalaze u istoj grupi u kojoj je i reprezentacija Srbije odigrale su neizvesnu utakmicu, u kojoj je Izrael do trijumfa stigao zahvaljujući sjajnoj partiji Denija Avdije. Osim što je ubacio 22 poena i imao 15 uhvaćenih lopti, on je postigao i ključne poene u finišu produžetka kad je svoj tim doveo u vođstvo od pet poena razlike (84:79).

Nakon što je Finska na kraju prve četvrtine imala i dvocifrenu prednost (27:16), Izrael je na početku drugog poluvremena prvi put došao u vođstvo poenima Glinata i Levija (44:40).

Zahvaljujući Avdiji, koji je na kraju trećeg perioda imao dabl-dabl učinak (14 poena, 12 skokova) Izrael je uspevao da održi minimalno vođstvo u odnosu na protivnika sve do kraja regularnih 40 minuta, ali je sjajni centar Jute Lauri Markanen izborio produžetak za Fince.

Najefikasniji u pobedničkom timu su uz Avdiju bili i Ginat sa 13 i Levi sa deset poena, dok je u reprezentaciji Finske Markanen imao učinak od 33 poena i 12 skokova.

Jam Madar
foto: EPA

Plejmejker Izraela i košarkaš Partizana Jam Madar proveo je na parketu sedam minuta i nije zabeležio poene.

U drugom kolu Finska će u subotu igrati protiv Poljske, a Izrael protiv Holandije.

U preostala dva današnja susreta u grupi D sastaju se Poljska – Češka (17.30) i Srbija – Holandija (21.00).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track