HRVATSKA NIJE POŽELJAN PROTIVNIK! Poznati srpski trener ima svoje FAVORITE za plasman u finale
Foto: Dado Đilas

KALKULACIJE

HRVATSKA NIJE POŽELJAN PROTIVNIK! Poznati srpski trener ima svoje FAVORITE za plasman u finale

Eurobasket 2022 -

Reprezentacija Srbije sa četiri sigurne pobede otvorila je Evropsko prvenstvo u košarci, tako da se nalazi na korak do konačnog plasmana na prvo mesto u grupi.

Za to će Orlovima biti potrebna pobeda protiv trenutno drugoplasirane Poljske u meču poslednjeg kola grupne faze.

Potencijalni protivnici Srbije u osmini finala su selekcije Italije, Hrvatske i Ukrajine, a konačan ishod znaće se u četvrtak veče, kada se završe svi mečevi u grupama C i D koje se ukrštaju.

O igri reprezentacije Srbije, potencijalnim protivnicima i favoritima za osvajanje Evropskog prvenstva, za Kurir je govorio poznati srpski trener i dugogodišnji član stručnog štaba naše reprezentacije - Miroslav Muta Nikolić.

"Srbija na ovom prvenstvu igra odlično, i iz utakmice u utakmicu sve sigurnije. Igra u odbrani je takođe za pohvalu. Naravno, Jokić je tu glavni, razigrava druge i odigrava sve što je potrebno. Prema svemu prikazanom, jasno je da dosadašnji protivnici nisu dorasli snazi naše reprezentacije".

Nikola Jokić
foto: Starsport

Na pitanje ko bi bio najpoželjniji rival u prvom kolu nokaut faze takmičenja, popularni Muta odgovara:

"Ne bih voleo da nam Hrvatska bude protivnik. Imaju jak tim, a to je staro rivalstvo, bila bi napeta atmosfera i tu smatram da bi šanse za prolazak bile 50:50. Najbolje da idemo na Italijane. Oni su nam stare mušterije, i mislim da bismo protiv njih imali najbolju situaciju za prolaz dalje".

Prema njegovom mišljenju, pored Srbije, glavni favorit za plasman u finale je Grčka, kao i Nemačka zbog prednosti domaćeg terena.

Osvrnuo se Nikolić i na tešku povredu Nemanje Nedovića:

"Velika šteta, žao mi je tog momka. On je u stanju da postigne 20 poena u bilo kojoj utakmici. Na sreću, Srbija ima širok roster i više igrača koji mogu da se smenjuju na pozicijama 2 i 3", zaključio je srpski trener razgovor za Kurir.

Miroslav Muta Nikolić trenutno je trener Vojvodine.

Narednu utakmicu u Pragu Srbija igra protiv Poljske, u četvrtak od 21h.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track