HRVATI LEČE TRAUMU! Mulaomerović: Želimo da se osvetimo Fincima za poraz u kvalifikacijama za SP
Foto: Profimedia

EVROBASKET

HRVATI LEČE TRAUMU! Mulaomerović: Želimo da se osvetimo Fincima za poraz u kvalifikacijama za SP

Eurobasket 2022 -

Hrvatska košarkaška reprezentacija se plasirala u osminu finala Evropskog prvenstva gde će igrati protiv Finske, a selektor Damir Mulaomerović rekao je da se radi o poznatom protivniku kome njegovi košarkaši žele da se osvete za poraz u kvalifikacijama za SP.

"Najprije čestitam momcima što smo stigli do Berlina. Uz pet utakmica u sedam dana, kapa dole svima. Da, svima je tako, ali bilo je dosta potrošnje. Sad idemo na protivnika kog poznajemo, atipična ekipa koja vrlo brzo trči i imaju jako opasne šutere. Ali, mi se na neki način želimo pokazati i osvetiti za taj poraz koji smo doživeli u Rijeci u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo", izjavio je selektor Hrvatske, a prenela HINA.

Finska
foto: Profimedia

"Momci su motivisani i svi smo svesni što smo ovde, a sve reprezentacije koje su došle ovde su kvalitetne. Pre svega se nadam da ćemo se dobro odmoriti u ova dva dana, napraviti dobar skauting i naših utakmica sa njima i njihovih utakmica iz Praga. Pozitivni smo i mislim da smo u dobroj situaciji da odigramo dobru utakmicu i, na kraju krajeva, i pobedimo", dodao je Mulaomderović.

Najveća zvezda finske reprezentacije je Lauri Markanen koji igra u NBA u Klivlendu i Mulamerović napominje kako će se hrvatska odbrana fokusirati na njega.

"Moraćemo zaustaviti Laurija, on je njihov najbolji igrač, videćemo ko će i kako na njega. Medjutim, nije tu samo Lauri, tu su i Sasu Salin i ostali koji su sjajni i igraju brzu i modernu košarku. Biće dosta teško, ali nadam se da ćemo odgovoriti na odgovarajući način", zaključio je hrvatski selektor.

U osmini finala Evropskog prvenstva košarkaši Hrvatske i Finske sastaće se u nedelju od 14.45 u Berlinu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track