GLAVOBOLJA ZA ĐORĐEVIĆA: Nikola Kalinić razmišlja da propusti Evrobasket, evo razloga za to
Foto: Dado Đilas

ne oseća se spremno

GLAVOBOLJA ZA ĐORĐEVIĆA: Nikola Kalinić razmišlja da propusti Evrobasket, evo razloga za to

Eurobasket -

Košarkaš Fenerbahčea i reprezentativac Srbije Nikola Kalinić mogao bi da propusti Evropsko prvenstvo koje se igra od 31. avgusta do 17. septembra u četiri zemlje kontinenta, a razlog za to je povreda leđa, zbog koje je i tokom priprema propustio neke od treninga i utakmica.

"Osećam se katastrofalno. Da budem iskren, da nije bilo toliko otkaza verovatno bih ja sada bio kod kuće. Ali, imam neku obavezu prema saigračima i svima ostalima da pokušam da se osposobim. Jednostavno, želim ja da odigram Evrobasket, ali telo ne može više da izdrži. Pet ili šest godina zaredom, sa zauzetim letom", rekao je Kalinić i dodao:

"Desio se veliki problem, ne samo za moju karijeru, već ću to verovatno da vučem do kraja života." rekao je Kalinić a prenose beogradski mediji . Kalinić je dodao da će verovatno u ponedeljak doneti konačnu odluka o tome da li će biti na spisku putnika za Istanbul.

U taboru desetkovanog svetskog i olimpijskog vicešampiona ostalo je 14 igrača, u toku naredne sedmice selektor Đorđević će morati da se zahvali dvojici.

Podsetimo, zbog povreda su otpali kapiten Miloš Teodosić, Marko Simonović, Miroslav Raduljica, Nemanja Bjelica. Nikola Jokić je rešio da preskoči okpljanje ovog leta, a Stefan Markovć je posle Rija odlučio da se povuče iz reprezentacije.

Kurir sport / Sportski žurnal, Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track