(KURIR TV) EKSKLUZIVNO ZA KURIR Igor Kokoškov: Verujem u Srbiju i Sašu Đorđevića
Foto: Fiba.com

Srbin tvorac najprijatnijeg iznenađenja na Evrobasketu

(KURIR TV) EKSKLUZIVNO ZA KURIR Igor Kokoškov: Verujem u Srbiju i Sašu Đorđevića

Eurobasket -

Košarkaška reprezentacija Slovenije važi za najprijatnije iznenađenje na aktuelnom Evropskom prvenstvu. Tvorac čuda iz Slovenije je srpski trener Igor Kokoškov, koji već 20 godina radi u Americi.

Slovence večeras očekuje težak meč u četvrtfinalu protiv Letonije, a uoči tog meča Kokoškov za Kurir sport kaže.

- Igramo veliku utakmicu, kako to biva najvažnija utakmica je uvek ona sledeća. Letonija je takođe veliko iznenađenje, igra impresivno. Na utakmici protiv Crne Gore su ostavili dobar utisak. Igraju ceo turnir jako kvalitetno. Što se tiče Slovenije, meni lično je zadovoljstvo da radim sa ovim momcima. Oni na najbolji mogući način reprezentuju svoju zemlju. Napravili smo normalnu, radnu atmosferu. Za sada igramo dobro.

Za Kokoškova kažu da je spojio dve najbolje škole košarke, NBA i jugoslovensku.

- Sebe smatram, i jesam srpski i evropski trener. Koreni su, naravno, u Beogradu, tu sam igrao, učio i pravio prve trenerske korake. Evo već 20 godina radim u Americi. Drago mi je što tako kažu, sebe smatram evropskim trenerom koji radi u NBA i drago mi je ako ljudi u tome prepoznaju tragove jugoslovenske škole košarke koja je priznata u celom svetu.

Pored obaveza sa reprezentacijom Slovenije, Kokoškov stiže da isprati i utakmice Srbije.

- Naravno, stižem da pratim Srbiju. Srpski tim je imao problema sa povredama, ali su napravili najbolji tim od momaka koji su bili na raspolaganju. Verujem u njih, Saša Đorđević odlično vodi znanjen, harizmom i energijom. Pratim ih i navijam za njih, naravno uz moj tim Sloveniju.

Kurir sport/Božidar Manojlović

Foto: Fiba.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track