(KURIR TV) SALETOVI ORLOVI: A sad na zlato o kome sanjamo
Foto: AP

PRVI UTISCI POSLE TRIJUMFA NAD RUSIJOM

(KURIR TV) SALETOVI ORLOVI: A sad na zlato o kome sanjamo

Eurobasket -

Fantastično! Reprezentacija Srbije obezbedila je prvu medalju na Evrobasketu posle osam godina...

Specijalni izveštač Kurira iz Istanbula - Božidar Manojlović

"Orlovi" su pobedili Rusiju u poilufinalu 87:79 i u nedelju će se sa Slovencima boriti za titulu prvaka Evrope.

Sijali su od sreće naši košarkaši posle večerašnjeg trijumfa u dvorani "Sinan Erdem".

"Bogdan i Bobi su izneli najveći teret. Bogdan je preuzeo ulogu lidera i pokazao zašto je, po meni, najbolji igrač u Evropi", bilo je prvo što je posle meča rekao kapiten Milan Mačvan.

"Ne može da bude lako u polufinalu. Išlo smo na 'plus deset' i više, ali oni poseduju kvalitet, pogotovo Šved i da su ušli u finale verovatno bi on bio MVP", nastavio je Mačvan.

Sledi borba za zlato...

"Presrećni smo što smo u finalu, ima još 40 minuta do tog zlata, koje svi sanjamo. Nismo razmišljali o finalu, jer smo se se spremali za ovaj meč. Očekuje nas utakmica sa Slovenijom, koja igra neverovatno, nisu izgubli nijednu utakmicu. Imaju dva superstara, Dragića i Dončića, a Rendolf im je dao dodatni kvalitet proreklih godina", zaključio je Mačvan.

Uz Bogdanovića najzaslužniji za plasman u finale bio je Bobi Marjanović.

"Odigrali smo dobru utakmicu kao i celo prvenstvo. Svi smo ovo izneli i dali doprinos i zato smo tu gde jesmo. Šta je bilo najteže? Dobiti! Jer odlepimo se, oni se vrate daju trojku. Borili smo se igrali kao tim, ali i kada su došli na dva poena nije bilo lako", rekao je Marjanović i dodao:

"Ja volim igru kao sa Mozgovim. To je košarka i niko se ne ljuti. To je sport".

Vladimir Lučić je naveo da je njegova ekipa postigla ogroman uspeh, a i on je istakao da je Bogdanović izrastao u lidera ekipe.

"Izvanredna utakmica. U momentima kad su se Rusi vraćali, Bogdan je preuzeo ulogu lidera i rešio praktično meč. Još jedna pobeda nam treba. Nadam se da će Jović biti spreman jer je izuzetno važan za ovu ekipu", rekao je Lučić.

Vladimir Štimac nikad nije krio najviše ambicije, a ne krije ih ni sada.

"Nismo se krili i ova dva meseca smo pričali za šta se spremamo. Pokušaćemo da i ova generacija osvoji zlato. Uprkos povredama i igračima koji nisu tu, ali i ova ekipa je zrela za zlato i to se vidi. Daćemo sve od sebe da napadnemo zlato! Na to idemo, jer kao što kažem nismo se se krili i ne krijemo se ni sada", jasna je poruka Vladimira Štimca.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ko će se posle finala EP krstiti sa tri prsta?

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track