(VIDEO, FOTO) NAJVEĆA SALETOVA PODRŠKA: Ovo je Seka, žena zbog koje je Đorđević pre 22 godine propustio prvi doček na balkonu
Foto: Damir Dervišagić

PORODICA IZNAD SVEGA

(VIDEO, FOTO) NAJVEĆA SALETOVA PODRŠKA: Ovo je Seka, žena zbog koje je Đorđević pre 22 godine propustio prvi doček na balkonu

Eurobasket -

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević uz sebe već 22 godine ima prelepu suprugu Aleksandru Seku Đorđević sa kojim ima dve ćerkice Tesu i Taru.

Njih dve vole kako je Đorđević sam pričao strane jezike, Tesa svake godine dolazi da trenira košarku na kampu Aleksandar Nikolić na kom je i njen otac bio kamper.

foto: Dado Đilas

Saša i Aleksandra Đorđević upoznali su se još kad su bili tinejdžeri. Najzaslužniji za njihovo poznanstvo je Nebojša Ilić tim menadžer reprezentacije i novi sportski direktor Crvene zvezde, Aleksandrin školski drug koji im je i kumovao na venčanju. Priča kaže da je Ilić jedno veče doveo sašu i Seku na isto mesto upoznao ih i otišao kući.

Đorđević je zbog ženidbe propustio prvi doček košarkaša na balkonu Skupštine grada Beograda 1995. Posle finala Evrobasketa u kom je razbio Litvance ubacivši 9 trojki i čak 41 poen, Saša je ostao u Atini da završi posao oko ugovora sa Olimpijakosom i produži na venčanje u Bolonji.

foto: Dado Đilas

- Izvinjavam se, ali bio sam opravdano sprečen", rekao je Saša 22 godine kasnije kada je kao selektor Srbije na istom Balkonu predvodio osvajače srebrne medalje na Evrobasketu 2017. godine.

Saša Đorđević mnogo puta je pokazao ljubav prema supruzi, sa kojom zbog njenog straha od letenja uglavnom putuje automobilom. Sa druge strane Aleksandra, inače, ćerka bivšeg čelnika Fudbalskog kluba Crvena zvezda Miše Slijepčevića.

Porodica Đorđević živela je u Italiji, a danas je stacionirana u Atini, iako Saša radi u minhenu kao trener Bajerna.

Kurir sport

Foto: Saša Pavlić, Dado Đilas, Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

FINALE EUROBASKETA: Saša Đorđević iskulirao premijerku Anu Brnabić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track