DRAGOSLAV STEPANOVIĆ ZA KURIR: Vratite ofanzivu na stadione, Nemci da slave Nojera i Boatenga
Foto: Saša Pavlić

EVRO iz stručnog ugla

DRAGOSLAV STEPANOVIĆ ZA KURIR: Vratite ofanzivu na stadione, Nemci da slave Nojera i Boatenga

Francuska 2016 -

Nekadašnji fudbalski reprezentativac i trener u Bundesligi Dragoslav Stepanović, koji je pre nekoliko godina kao strateg niškog Radničkog kratko radio i u Srbiji, biće stručni komentator Kurira tokom Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Stepanović u prvom osvrtu, koji je zaključio utakmicom Belgije i Italije piše.

"Evropsko prvenstvo nije još pronašlo potencijalno iznenađenje. Vels je ekipa koja bi mogla to da bude. Nemačka bi srećom koju ima kao i Boatengom i golmanom Nojerom mogla ponovo da uzme Evropsko prvenstvo. Veoma interesantna je i ekipa Engleske ali pitanje je dokle će je pratiti njeni verni i fanatični navijači.

Prikazan fudbal nije nikoga oduševio ali moramo da sačekamo sledeće utakmice da bismo dali neku ocenu odnosno procenu. Mene je interesovala utakmica Nemačka - Ukrajina i mislim da su oba trenera taktički odradila odličan posao. Ukrajinci su povučenom igrom i iznenadnom kontrom imali četiri šanse i samo su golman i centarhalf Nemačke sprečili Ukrajinu da povede.

Sa druge strane, Nemačka je igrala kratkim pasovima, dugo i strpljivo i time sticala sigurnost u pravljenju igre, primoravši protivnika da mnogo više trči da bi došao u posed lopte. Nemačka nije imala mnogo šansi, igra koju je pokazala je samo deo njenih mogućnosti i mislim a i znam da su oni turnirski tim od kojeg treba tek očekivati dobre igre i mnogo golova.

Interesantno je da je postignuto malo golova. Sa jedne strane, ekipe nisu igrale ofanzivno, svako je mislio kako da dođe do boda ili bodova i tek ćemo u sledećim utkmicama imati mogućnost da vidimo ekipe koje moraju da igraju "na sve ili ništa" da li to mogu i da li im je ofanziva jača strana. Napadačka igra se negde izgubila i biću srećan ako se ofanziva vrati na stadione.

Italijani su taktičkom i tehničkom igrom pokazali da i sa ovom prilično novom ekipom mogu u sam vrh. Belgijanci potencijalnih kandidati za osvajanje titule to nisu pokazali i moraće dobro da se oznojene ako hoće da se kvalifikuju dalje", piše Stepanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track