(VIDEO) KONAČNO LUDNICA NA EP: Rekorder Ronaldo provukao Portugalce i izbacio Albance
Foto: Reuters

Mađari prvi u grupi

(VIDEO) KONAČNO LUDNICA NA EP: Rekorder Ronaldo provukao Portugalce i izbacio Albance

Francuska 2016 -

Reprezentacije Portugala i Mađarske odigrale su spektakularan meč u Lionu. Mađari su tri puta vodili, Portugalci stigli do 3:3, pa su obe ekipe prošle u osminu finala Evropskog prvenstva u Francuskoj.

U isto vreme u drugom meču poslednjeg kola Grupe F u Sen Deniju Island je savladao Austriju 2:1.

Epilog je sledeći: Mađarska i Island imaju po pet bodova, ali naše severne komšije i bolju gol-razliku, pa će u osminu finala sa prvog mesta, a Ostrvljani sa drugog. Portugal je treći sa tri boda i takođe ide u nokaut fazu. Austrijanci idu kući, jer su osvojili samo bod.U osmini finala sastaće se:25. junŠvajcarska - PoljskaVels - Severna IrskaHrvatska - Portugal26. junMađarska - BelgijaNemačka - SlovačkaFrancuska - Republika Irska27. junItalija - ŠpanijaEngleska - Island

Zna se da će Portugal u osmini finala igrati sa Hrvatskom, a Island sa Engleskom. Mađari će sačekati rivala do večeras, jer će se sastati sa drugoplasiranim iz Grupe E.

Ujedno, ovim rezultatima u Grupi F sa takmičenja je eliminisana Albanija, jer sada definitivno ne može da se nađe među četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

U Lionu je viđen bez premca najuzbudljiviji meč na EVRO 2016.

Mađarska je vodila 1:0, 2:1 i 3:2, ali su Portugalci svaki put uspevali da izjednače. U prvom poluvremenu strelci su bili Gera i Nani, a u drugom su glavne uloge preuzeli kapiteni Džudžak i Ronaldo.

Kristijano je danas postavio dva rekorda. Odigrao je 17. meč na evropskim prvenstvima i upisao se u strelce na četvrtom kontinentalnom šampionatu, što nikome pre nije uspelo.

TOK MEČA:

KRAJ - 3:3!

64. minut - STATIVA! Pokušaj Salaja iz trka zaustavila je stativa.

62. minut - GOOOLLL - 3:3 - PONOVO RONALDO! Njegov drugi gol na ovom meču, a 60. za reprezentaciju. Sada ga je dao glavom sa šest metara na centaršut Kvarežme.

55. minut - GOOOLLL - 3:2 za MAĐARSKU! Opet DŽUDŽAK! Opet uz pomoć portugalskog igrača, ovaj put Nanija. Za razliku od gola iz 47. minuta, sada ga je mađarski kapiten dao iz igre.

50. minut - GOOOLLLL - 2:2 - RONALDO! Gol je dao petom! Danas je postao rekorder po broju mečeva na evropskim prvenstvima - 17, a sada je postao prvi igrač koji je bio strelac na četiri kontinentalna šampionata.

49. minut - ŠANSA za MAĐARSKU! Lovrenčiš je pucao u spoljnji deo mreže.

47. minut - GOOOLLL - 2:1 za MAĐARSKU! DŽUDŽAK! Kapiten je izveo slobodnjak, lopta je u "živom zidu" zakačila Andre Gomeša i prevarila Ruija Patrisija.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Po jedna izmena na obe strane. Renato Sančez je zamenio Mutinja, a Bese Geru.45+1. minut - Kraj prvog poluvremena u Lilu42. minut - GOLLLLL!!! Nani donosi izjednačenje Portugalcima

40. minut - Portugalci su zatresli mrežu, ali je gol poništen zbog očiglednog ofsajda.

29. minut - Konačno je pokušao Ronaldo - iz slobodnog udarca sa 30 metara. Šut je bio snažan, ali je Kiralji uspeo da izbaci loptu u korner.

24. minut - ŠANSA za MAĐARSKU! Umalo da Mađari povedu 2:0. Elek se našao sam pred Ruijem Patrisijom, ali je portugalski golman izašao kao pobednik iz tog duela.

19. minut - GOOOLLL - 1:0 za MAĐARSKU! Kakav gol Gere! Odbijenu loptu posle kornera primio je na 20-ak metara od gola i poslao u mrežu!

Za sada je zanimljivije na tribinama

1. minut - Utakmica je počela!

SASTAVI:

MAĐARSKA: Kiralji - Lang, Guzmič, Juhaš, Korhut - Elek, Pinter - Lovrenčič, Gera, Džudžak - Salaj

PORTUGAL: Patrisio - Vijerinja, Karvaljo, Pepe, Eliseu - V. Karvaljo, Žoao Mario, Mutinjo - Andre Gomes, Ronaldo, Nani.

Utakmicu sudi Englez Martin Etkinson.

17:57 - Portugalci stoprocentni protiv MađaraReprezentacija Portugala dobila je svih pet mečeva protiv Mađarske. Na SP 1966. bilo je 3:1, u kvalifikacijama za EVRO 2000 bilo je 3:0 i 3:1, a u kvalifikacijama za SP 2010. - 3:0 i 1:0.

17:54 - Legendarni Kiralji ponovo u akciji

17:50 - Ronaldo ruši rekord - 17 mečeva na EP

17:45 - Ronaldo je bio tragičar na prethodnoj utakmici pošto je promašio penal, a Portugal je osvojio samo bod protiv Austrije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track