DRAGOSLAV STEPANOVIĆ ZA KURIR: Oduševljava me Hrvatska, imaju igrača za Barselonu
Foto: Saša Pavlić

Analiza Evropskog prvenstva

DRAGOSLAV STEPANOVIĆ ZA KURIR: Oduševljava me Hrvatska, imaju igrača za Barselonu

Francuska 2016 -

Srpski fudbalski stručnjak Dragoslav Stepanović za Kurir je kao i prethodna dva puta analizirao završnicu grupne faze Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Stepanović je izneo i zapažanja o igri Hrvatske i Portugala, ali i čitaocima Kurira otkrio koji veliki klub je zainteresovan za hrvatskog napadača Ivana Perišića. "Vels, Mađari i Island su iznenađenje. Sve cestitke novajlijama i pored njih imamo i vrlo interesantnu ekipu sa naših prostora Hrvatsku koja je pobedom nad Španijom verovatno izbegla favorite i imaće raspored koji bi mogao da je dovede veoma daleko.Na redu je duel Portugal-Hrvatska nadam se da Hrvati nisu mnogo slavili pobedu nad Španijom i da će protiv Portugala kao i u prethodnim utakmicama pokazati sve ono sto ih je krasilo u kvalifikacijama. Čestitka i treneru Hrvata Čačiću koji je sa nekoliko pravih izmena (neke igrače odmarao neke probao) ostvario uspeh koji će mu pomoci da ode što dalje. Držim mu pesnice jer mislim da Hrvati igraju fudbal kao onda kada su pod Ćirom Blaževićem osvojili treće mesto na Mundijalu u Francuskoj.

Portugal je igrao prvi put “sa gasom do daske”, i rezultatom 3:3 pokazao koliko u ofanzivi dobro i koliko u defanzivi loše igra. Ronaldo je briljirao i bio udarna snaga tima, ali opet nije imao sreću da pored dva gola da još neki. Mislim da je protivnik Portugalu Hrvatska po meri, očekujem sa obe strane ofanzivni fudbal i mnogo golova, jer su odbrane lošiji deo tima.

Još jedan igrač Perišić iako u senci ostalih zvezda, igrama se približava najboljima u Evropi i učinkom na ovom prvenstvu mogao bi da promeni klub u sledećoj sezoni i ode u sredinu kakvu posle ovakvih igrara zaslužuje. A vama ekskluzivno kažem, Barselona je zainteresovan da kupi Perišića. Klop ga nije puštao mnogo da igra čuvao ga je, ali došao je trenutak u kom pravi igrači u teškim i odlučujućim utakmicama pokazuju koliko vrede. Očekujem da Perišić bude jedan od 4,5 najboljih igrača na ovom prvenstvu.

Još jedna ekipa sa njboljim navijačima na svetu Irska se kvalifikovala za osminu finala. Radosna vest za sve Irce i za nas da ih dalje gledamo kako uživaju na igralištu i pored njega. Pokazali su da je moguce da se navija veseli i pije, a da svima bude lepo.

Ibra Kadabra se porazom oprostio sa velike scene jer više neće igrati na evropskim i svetskim prvenstvima. Nažalost godine su ga stigle, iako mislim da bi u boljoj ekipi mogao mnogo više da pruži. Nije lako kada svakih 15 minuta dobiješ loptu i moraš sam da pripremiš šansu i daš gol. Ronaldo takođe ima problema ali daleko manje nego Zlatan Ibrahimović.

Portugalac je pokazao da je pobednik i da će Hrvatima koji imaju slabiju odbranu od napada zadati mnogo muka. Nijedan se trener ne raduje što je dobio takvog protivnika u osmini finala, ali onome ko prođe dalje, put do finala je mnogo lakši nego u onima sa druge strane žreba.

Sada se spremamo da uživamo u ofanzivnom fudbaluu kom će padati mnogo golova.

Pozdrav od Dragoslava Stepanovića".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track