PORTUGALCI ŠOKIRANI ĆIRINIM OPTUŽBAMA: Tužićemo Blaževića. On je opterećen mržnjom!
Foto: Profimedia

Reakcija iz Lisabona

PORTUGALCI ŠOKIRANI ĆIRINIM OPTUŽBAMA: Tužićemo Blaževića. On je opterećen mržnjom!

Francuska 2016 -

Fudbalski klub Sporting iz Lisabona najavio je tužbu protiv Miroslava Ćire Blažević, koji je izjavio da je portugalski klub 1982. godine kupio utakmicu protiv Dinama.

Blažević je uoči duela Hrvatske i Portugala u osmini finala EP u Francuskoj izjavio da očekuje pobedu "vatrenih" i dodao da uvek navija protiv Portugalaca."Vodio sam Dinamo 1982. godine protiv Sportinga i tada su kupili utakmicu. U baražu za Euro 2009. godine Portugal je kupio utakmicu protiv Bosne i Hercegovine, tada sam bio selektor "zmajeva", rekao je Blažević za "Kurir".Sporting se oglasio saopštenjem u kojem demantuje sve navode Blaževića i tvrde da je hrvatski trener uvredio klub iz Sportinga, Portugal i sve Portugalce.

"Sporting nikada u svojoj istoriji dugoj 110 godina nije namestio meč. Sporting je doneo odluku da tuži Blaževića, pošto je izneo neprihvatljive i neosnovane optužbe. Izražavamo punu podršku i solidarnost FS Portugala u ovoj situaciji. Blažević je prepun mržnje i zle namere, a vrlo je pakostan čovek. Da ima ikakav kredibilitet, trener s njegovim iskustvom, sigurno bi pomogao Hrvatskoj u pripremama za meč sa Portugalom, ali izgleda da ga nema", navodi se u saopštenju Sportinga koje su objavili portugalski mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track