TOMOVIĆ: Azuri mogu daleko da stignu
Foto: Dado Đilas

Srpski defanzivac veruje u uspeh čete Antonija Kontea

TOMOVIĆ: Azuri mogu daleko da stignu

Francuska 2016 -

Srpski fudbaler Nenad Tomović već sedam godina sa velikim uspehom igra u Italiji.

28-godišnji defanzivac iza sebe ima još jednu odličnu sezonu sa Fiorentinom, sa kojom je osvojio peto mesto, koje znači učešće u Ligi Evrope naredne sezone.

U iščekivanju početka priprema sa klubom iz Firence, Tomović sa velikom pažnjom prati Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Italija se plasirala u četvrtfinale Eura posle pobede nad aktuelnim šampionom Evrope Španijom od 2-0 u osmini finala i Tomovića, kao dobrog poznavaoca fudbalskih prilika na ‘čizmi’, ovi rezultati ni najmanje ne čude.

-Dobra igra Italije za mene nije iznenađenje jer su odlična ekipa. Možda su imena najmanje zvučna u poslednjih par godina, ali imaju odličnog trenera Kontea, koji je u Juventusu dokazao klasu i sada slično radi i u reprezentaciji - smatra Tomović.

Tomović kaže da ne bi bio previše iznenađen ako bi Italija došla i do trofeja na ovom šampionatu Evrope.

-Mislim da mogu da doguraju do samog kraja, s obzirom da poseduju veliki broj kvalitetnih igrača i da je razlika između startnih jedanaest i onih što su na klupi, minimalna - rekao je Tomović.

Srpski fudbaler je istakao i šta su najjača oružja italijanskog tima.

-Glavni kvaliteti Italije su timska igra, uigranost i selektor koji je naravno zaslužan za to. Naravno tu je i odbrana na čelu sa Bufonom i trojicom igrača iz Juventusa - kaže Tomović.

U reprezentaciji Italije igra i Tomovićev saigrač, 22-godišnji Federiko Bernardeski.

-Poslao sam mu čestitku zbog plasmanu u četvrtfinale. Drago mi je što je i on deo ove sjajne generacije i zasluženo je tamo - rekao je Tomović.

Tomović je seniorsku karijeru započeo u Crvenoj zvezdi, a dve sezone proveo je na pozajmici u Radu. Prešao je u Đenovu 2009, gde je proveo tri sezone, uz jednogodišnju pozajmicu u Lećeu. U Fiorentinu prelazi 2012, za koju je do sada skupio 99 nastupa. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 22 utakmice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track